Türksat Türkiye’de Bir İlki Gerçekleştiriyor

türksat111Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ Genel Müdürü Ensar GÜL, Türkiye’ de bir ilke imza attı. İlk defa üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında model uydu yarışması yapacağını duyurdu. Yarışmanın duyurulması ve detayları adına düzenlenen basın toplantısında gerçek uydu sistemlerinin yapım süreçlerine çok yakın modellemelerin yapılacağı etkinliğin 2-4 Eylül’de gerçekleşeceğini duyurdu ve her sene tekrarlanacağını söyledi.

Türksat’ın, yurt dışında yapılan model uydu yarışmalarına katılan Türk öğrencilere sponsorluk desteği sağladığını belirten Gül, Türkiye’deki uydu ve uzay alanındaki çalışmalara öncülük etme vizyonuyla üniversite ve yüksek lisans öğrencileri arasında model uydu yarışması düzenleyeceklerini dile getirdi.

Gül, model uydu yarışmasıyla öğrencilere, düşük maliyetlerle uzay projesi deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını vurgulayarak, “Katılımcılar için teorik bilgiyi pratiğe çevirme fırsatı, faklı disiplinler arası etkileşimin sağlanması, takım çalışması, uydu ve uzay alanında farkındalık oluşturulması, farklı sektörlerde faaliyet gösteren Ar-Ge odaklı şirketler ile iletişim imkanı sağlanacak” değerlendirmesinde bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.