Tv İzleme Alışkanlığımızı Değiştiren : Netflix

n1

 

Netflix, İngilizce internet anlamına gelen “net” ve Amerika’da günlük konuşma dilinde “filmler” anlamına gelen “flicks” kelimesinden türetilmiş ve 1997 yılında Kaliforniya’da Reed Hastings ve yazılımcı Marc Randolph tarafından kurulmuştu.

Kurulduğu zamanlarda Netflix, DVD satışı ve kiralama üzerineydi. Film izlemek isteyenler film dükkanına gitmek yerine, izlemek istediklerini seçip Netflix ile iletişime geçmesi yeterliydi.

İlginizi Çekebilir : Netflix’in rakibi

Daha sonraki zamanlarda ikili, DVD satışını durdurarak internet üzerinden film izleme olanağı sunarak iş alanını genişletti ve Dünyaya açılma kararı aldı. Ocak 2018 itibariyle  Netflix 190’dan fazla ülkede hizmet vermeye başlamıştır.

Basic RGB

Peki Netflix’in bize sundukları nelerdir?

Netflix ile herhangi bir içeriği indirmeye gerek kalmadan internet bağlantınızın olduğu her yerde çevrimiçi servisler aracılığıyla dilediğiniz zaman ve dilediğiniz cihazda sevdiğiniz dizi ya da filmleri izleyebiliyorsunuz.

584749-netflix-originals

Her ay yüzlerce yeni dizi, film, belgesellerden birini izlemek için seçerken tek bir reklam dahi görmeden kesintisiz izleme keyfi sunması Netflix’i benzersiz hale getirmiş diyebiliriz.

en-iyi-netflix-dizileri-sinefabrika-2018

Netflix’te hangi film ve dizilerin olduğuna göz gezdirdikten sonra , 1 ay ücretsiz olarak kullanabileceği Netflix üyeliğinizi başlatabilirsiniz.

Rella olarak iyi seyirler dileriz 😉

 

You may also like...

3 Responses

  1. 02 Nisan 2019

    […] İlginizi Çekebilir  Hayatımızın merkezine yerleşen Netflix’in tarihçesi […]

  2. 11 Nisan 2019

    […] İlginizi Çekebilir : Netflix’in detayları ? […]

  3. 24 Haziran 2019

    […] İlginizi Çekebilir : Bağımlılık yapan Netflix   […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.