Uber Uçan Taksi Uygulayacağı Şehirleri Belirledi

Hepimizin izlediği bilim kurgu filmlerindeki sahneler gerçek oluyor. Uber şehirlerdeki yoğun trafik sıkıntısına çözüm olarak yeni bir soluk getiriyor. Bir çok firmanın üstünde çalıştığı uçan taksi projesini ilk olarak Uber hayata geçireceğe benziyor. Firma projenin hayata geçeceği şehirleri açıklayarak, buna ne kadar yakın olduğunun sinyallerini verdi.

Uber uçan taksi uygulamasını ilk olarak Tokyo, Delhi, Seul, Sydney, Mumbai ve Taipei şehirlerinde hayata geçirmeyi planlıyor. Hedeflenen tarih 2023 ancak firma ilk uçuşunu 2020 yılında Los Angeles’da yapmayı düşünüyor. Uçan taksi uygulaması kalabalık şehirlerin trafiğinde çok avantaj sağlasa da fiyatının yüksek olacağını öngörmek zor değil. Bu sebeple büyük olasılıkla öncelikle iş dünyasındaki kişiler tarafından kullanılacaktır.

Uçan taksi araçları Uber’in Mayıs ayındaki Uber Elevate zirvesinde tanıttığı kadarıyla biliniyor. Araçlar fosil yakıt yerine elektrikle çalışacak. Dikey kalkış yapabilen, pervaneli, insan taşıyan drone’lar 240 km hıza ulaşabilecek ve 100 km menzili olacak.

Bakalım gelecekte uçan taksilerin artması ile beraber hava trafiğinde durum ne olacak? Gelecek için heyecanlı ve merak içindeyiz. 🙂

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.