Vivo X6 akıllı telefonu iPhone 6S’den hızlı

Son yıllarda Çinli akıllı telefon üreticilerinin pek çok ilke imza attığına şahit oluyoruz. Bunlardan Vivo, X6 adındaki yeni amiral gemi modeli ile mobil grafik birimi anlayışını kökten değiştirebilir

Vivo X6

Çinli akıllı telefon üreticisi Vivo, yeni amiral gemi modeli X6 için bir süredir sosyal platformlarda ilginç paylaşımlarda bulunuyor. Grafik birimine özel atanmış bir bellek ile geleceği konuşulan Vivo X6 modeli iPhone 6S’den de daha hızlı olacak.

Vivo bunun için, cihaz daha piyasaya çıkmadan iPhone 6S ile karşılaştırdığı bir video yayınladı. Herhalde cihazın lansmanından önce resmi karşılaştırma videosu yayınlayan ilk firma Vivo oldu. Videoda Vivo X6 ile iPhone 6S modellerinde bazı uygulamaların açılış süreleri ölçülüyor. Genelde bir ikisi hariç Vivo X6 modeli uygulamaları iPhone 6S modelinde daha hızlı açıyor.

Vivo X6 modelinin ulaştığı bu akıcılık, atanmış grafik belleği iddialarını da güçlendiriyor. Heterojen çalışma mantığı ve 1GB atanmış grafik belleği ile Helio X20 yonga seti sisteme hız kazandırmış olabilir. Zaten firma sürekli hız kelimesinin üzerinde duruyor.

Günümüzde mobil grafik birimleri masaüstü sistemlerden hatırlayacağımız gibi GDDR5 şeklinde ayrılmış belleklere sahip değil. Genelde mobil cihazın RAM belleğinde sistemin kullanması için ayrılan bölümü grafik birimi de tampon şeklinde kullanıyor. Tabii bu bölüm genelde 300-400MB olduğu için grafik biriminin payına küçük bir tampon alanı düşüyor. Atanmış grafik belleğinin sistemin akıcılığını ve hızını artıracağına şüphe yok.

Cihaz ile ilgili diğer bir ayrıntı ise gövdenin yüzde 98 oranında soğuk metal alaşımından imal edilmiş olması. Bu da cihazda yüksek sıcaklık değerlerinin ortaya çıkabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. 2 adet Cortex-A72 ve 4+4 formatında Cortex-A53 çekirdekleri barındıran Helio X20 yonga setinin gerçek hayat testleri henüz mevcut olmadığı için ne kadar ısınabilir bilinmiyor ancak atanmış grafik belleği ile birlikte Mali-T880 grafik birimi sıcaklığa katkı yapıyor olabilir.

Vivo X6 akıllı telefonunda bunun haricinde 2K ekran, 4GB RAM, 21MP çözünürlüğünde kamera, 4000mAh gücünde batarya şeklinde özellikler olacağı belirtiliyor. Süper telefon için henüz bir lansman tarihi mevcut değil.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.