WatchOS 5 ile gelen yenilikler neler?

Apple Watch modelleri için WatchOS 5 güncellemesi tanıtıldı. Aktivite paylaşımı, podcast desteği ve yeni antrenman türleri ile öne çıkıyor. WatchOS 5 ile gelen yenilikler neler?

05-06-2018

Apple, Kaliforniya’da düzenlediği WWDC 18 etkinliğinde akıllı saatler için WatchOS 5 güncellemesini tanıttı. Apple Watch Series 1 ve daha yeni modelleree gelecek olan WatchOS 5, aktivite yarışmaları ve yeni egzersiz takip yetenekleri ile öne çıkıyor.

WatchOS 5 ile gelen aktivite paylaşımı özelliği ile kullanıcılar arkadaşlarını yedi günlük aktivite yarışmasına davet edebiliyor. Arkadaşlarınıza meydan okuyabiliyorsunuz.

Antrenmanlara yoga ve hiking takibi eklendi. Bu sayede bu egzersizlerde yaktığınız kalori, doğru bir şekilde ölçülecek. Ayrıca kullanıcı saate bildirmeden egzersiz yaptığında saat, yapılan egzersizi ve türünü algılıyor, egzersiz takibini açmak için uyarıda bulunuyor.

Walkie-Talkie ismindeki özellik ile saatlerimize yeni bir iletişim yöntemi ekleniyor. Telsize benzeyen bu özellik sayesinde Apple Watch kullanan diğer arkadaşlarınızla daha hızlı iletişim kurabileceksiniz.

Artık üçüncü parti uygulamaların bildirimlerine etkileşim yeteneği geliyor. Bu sayede uygulamayı açmadan ertele, rezervasyon Yap, takvime ekle, yok say, satın al gibi komutları tek dokunuşla yerine getirebileceğiz. Etkinlikte örnek olarak Yelp uygulamasından bir rezervasyon bildirimi gösterildi. Uygulamayı açmadan bildirim üzerinden saati ve konuk sayısını değiştirebiliyoruz.

Koşu sevenler birkaç yeni özellik eklendi. Dakika başına adım sayısını gösteren WatchOS 5, açık hava koşullarında hedeflenen temponun altında veya üstüne olunması durumunda kullanıcıya uyarı verecek. Koşucular ortalama tempo, anlık tempo ve bir önceki kilometrenin temposunu görebilecek.

Beklendiği üzere Podcast desteği geldi. Apple Podcasts ile sevdiğiniz yayınları, kitapları ve meditasyon sesli olarak dinleyebileceksiniz. Pandora, Audible gibi uygulamalardaki içerikler, iPhone bağlı olmasa dahi çevrimdışı olarak dinlenebilecek.

Siri’de yapılan ufak gelişmeler ile Apple Watch Siri kadranı, gün içindeki rutin davranışlarınızı takip ediyor ve Siri kadranında bilgilendirmelerde bulunuyor. Örneğin antrenman sonrasında kalp atış hızını gösteriyor, tespit ettiği saatlerde Harita uygulamasından işe gidip gelme süresini gösteriyor ve tuttuğunuz takımın maç sonucunu bildiriyor.

Web içerikleri de kısıtlanmış şekilde olsa da Apple Watch’a geliyor. Kısıtlanmış Safari olarak adlandırabileceğimiz bu özellik ile internetteki içeriklere erişmek mümkün oluyor.

WatchOS 5, önümüzdeki sonbaharda Apple Watch Series 1 ve daha yeni modeller için yayınlanacak. İlk Apple Watch, bu güncellemeden faydalanamayacak. Kayışlarla ve özelleştirme seçenekleri ile bazı Apple Watch Series 0 modellerinin fiyatı 10 bin dolar aşıyordu. Neredeyse araba parası vererek satın alınan bu saatlere desteğin kesilmesi ilginç.

Geliştiriciler bugünden itibaren yenilenen WatchKit’e erişebilecek ve WatchOS 5’in yeni özelliklerini uygulamalarına entegre edebilecek. Etkinlikte Apple Watch için yeni kayış modelleri de tanıtıldı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.