Web Sitesi Olanlar Dikkat!

Web Sitesi Olanlar Dikkat!

Web sitenize girdiğinizde “Güvenli Değil” ibaresi mi var?

Sitenize ekleyeceğiniz güvenlik sertifikası sayesinde “Güvenli Değil” ibaresinden kurtulacak, müşterilerinizin veya sitenize ulaşan ziyaretçilerinizin gözünde itibarınızı artık kaybetmeyeceksiniz.

Günümüzde güven unsuru haline gelen ve alan adlarının başında yer alan HTTP ve HTTPS arasındaki fark nedir?

Dilerseniz ilk önce HTTP’yi tanıyalım.
HTTP nedir?

Açılımı Hyper Text Transfer Protocol’dir. Verici ve sunucu arasında paylaşılan bilginin herhangi bir şifreleme uygulanmadan işleme alınmasını sağlar. Yani adresinin başında http:// bulunan bir web sitesiyle paylaşacağınız bilgileriniz ve genel olarak bilgisayarınız, güvenlik protokolleriyle korunmaz ve dış tehditlere açık hale gelir.

HTTPS Nedir?

Https’nin açılımı ise Secure Hypertext Transfer Protocol’dür. Verici ile sunucu arasında her türlü bilgiyi şifreli olarak gönderip almaya yarayan bir güvenlik duvarı ekler. Bu da SSL Sertifikası ile sağlanır. Özellikle bankalarda, online alışveriş hizmeti sunan e-ticaret sitelerinde ve benzer web sitelerinde mutlaka yer alması gereken bu SSL Sertifikası, ödeme sayfalarındaki formalara yazılan kişisel bilgiler ile kart bilgilerinin bankalara gönderilmesi ve depolanması konusunda farklı şifreleme yöntemleri kullanır. Böylece internetten güvenli alışveriş imkanı sağlamış olur. Yani başında https:// bulunan e-ticaret siteleri, SSL Sertifikası sahibidir ve internette alışverişte kart güvenliğini garanti eder.

Siz de web sitenize güvenlik sertifikası ekletmek istiyorsanız, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

www.rellamedya.com
0216 337 99 44
web@rellamedya.com

#rellamedya #webdesign #kurumsalkimlikçalışmaları #logo #logodesign #website #reklam #advertisement #dijitalpazarlama #digitalmarketing #teknoloji #dijital #digital #yazılım #software #tasarım #design #profesyoneldijitalişler #kurumsalkimlik #kurumkimliği #logotasarım #logotasarımı #websitesi #ajans #seo #sem

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.