Western Digital ilk taşınabilir SSD ürününü duyurdu

Bugüne kadar taşınabilir depolama segmentinde tercihini daha az maliyetli HDD ürünlerinden yana kullanan Western Digital, şimdi rotasını SSD ürünlerine çeviriyor.

10-04-2017

Depolama çözümleri konusunda lider firmalardan olan Western Digital’in bugüne kadar taşınabilir tarafta HDD sürücülere öncelik vermişti. Bu hafta firmanın ilk taşınabilir SSD ürünlerini duyurduğuna şahit olduk.

My Passport SSD serisi aynı zamanda firmanın en hızlı taşınabilir depolama çözümü ünvanını alıyor. Veri aktarım hızlarında 515MB/s seviyesine çıkabilen SSD serisi USB 3.1 Tip-C üzerinden de teorik olarak 10Gbps veri aktarımına imkan tanıyor. Kutu içerisinde USB Tip-A standart adaptörü de çıkacak.

Dayanıklılık odaklı olarak hazırlanan seri 2 metreden düşüşlerde ve 1500G gücündeki darbelere dayanabiliyor. Ayrıca veriler donanım tabanlı 256-bit AES şifreleme ile korunuyor. Elbette SSD teknolojisinin farkı sadece hızlarda değil fiyatlarda da ortaya çıkıyor.

Yeni serinin 256GB kapasiteli modeli 100$ fiyat etiketine sahip. 512GB kapasiteli model 200$, 1TB kapasiteli model ise 400$ olarak belirlenmiş. Firmanın 2TB kapasiteli HDD modelleri 100$ civarında. Bu bakımdan hızı isteyenler paraya da kıymak zorunda. 3 yıl garanti ile gelen serinin satışına başlandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.