Whatsapp’ın Az Bilinen Özellikleri

Whatsapp akıllı telefonların en vazgeçilmez uygulaması. Bu kadar çok kullanılmasına rağmen bazı özelliklerine tam olarak hakim olamayabiliyoruz. Whatsapp’ın az bilinen özelliklerini sizler derledik.

1- Emoji Taraması

Whatsapp uygulamasında yüzlerce emoji var. Sohbet esnasında bu emojilerden bize uygun olanı bulmak biraz zor olabiliyor. Bu zorluğu aşmak için Whatsapp’ın size çok yardımcı olarak bir özelliği bulunuyor. Kullanabilmek için ‘auto correct’  özelliğini aktif etmek yeterli olacak.

2-Grup Sohbetlerini Sessize Alma

Kalabalık arkadaş gruplarında sohbet bazen sıkıcı ya da baş ağrıtıcı olabiliyor. Bunun için Whatsapp gruplarınızı sessize alabilirsiniz. Grup bilgisinden  8 saat, 1 hafta veya 1 yıllı sessize almak seçenelerini seçebilirsiniz.

3-Arkadaşlarınıza Kendilerini Özel Hissettirin

Aynı mesajı birden fazla arkadaşınıza gönderebilirsiniz ve onlar bu mesajın sadece kendilerine geldiğini düşünecektir. Sohbet ekranından “toplu mesaj listesi”ne tıklayıp, mesajı göndereceğiniz arkadaşlarınızı seçebilirsiniz. Daha sonra istediğiniz mesajı bir kez yazıp herkese gönderin 🙂

4-İnternetinizden Tasarruf Edin

“Ayarlar”lardan “Veri Kullanımı”nı seçerek, “Medyanın otomatik olarak indirilmesi” ayarlarını değiştirebilirsiniz. “Mobil veri kullanırken” düğmesine tıklayarak, verilerin wifi’sız ortamlarda indirilmesini durdurabilirsiniz. Böylece  internet kotanız hızlıca tükenmez.

5-Saklama Alanınızı Boşuna Harcamayın

Whatsapp’ın otomatik yükleme özelliğini kapatarak size gelen tüm fotoğrafların otomatik kaydolmasının önüne geçebilirsiniz. Böylece galerinizde size daha çok yer kalır.

6-Whatsapp’ı Bilgisayarınızda Kullanın

Özellikle bilgisayarda vakit geçirirken size çok kolaylık sağlayacak bir özellik; web.whatsapp.com. Bu siteye girip telefonunuzdan Whatsapp QR kodunu okutarak tüm sohbetlerinizi bilgisayarınızdan yapabilirsiniz.

7- Yazı Stilinizi Seçin

Yazdığınız mesajların italik, kalın, üstü çizgili gibi stillerde olmasını isterseniz, yazdığınız metni seçin, araç çubuğundaki üç noktaya tıklayın ve yazı stilinizi seçin.

 

You may also like...

1 Response

  1. 09 Ekim 2019

    […] İlginizi Çekebilir : WhatsApp’ın az bilinen özellikleri […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.