Yandex, Google’a karşı açtığı davayı kazandı

Google’ı haksız rekabetle suçlayarak dava eden Yandex, davayı kazandı. Davanın sonucu olarak Google’ın akıllı telefonlara uygulamalarını yüklemesi Rusya’da artık yasak.

18-04-2017

Yandex, yaklaşık 2,5 yıl önce Google’a açtığı davayı kazandığını duyurdu. Rusya’da görülen davanın sonucuna ülkenin Federal Anti Tekel Servisi (FAS) karar verdi. Android telefonlara kendi servislerini yükleyen ve akıllı telefonları kendi arama moturunu kullanmaya teşvik eden yazılımlarla dolduran Google’ın haksız rekabet yaptığını savunan Yandex, şirketin bu gibi eylemlerinin durdurulmasını talep etmişti.

Dava sonucuna göre Google’ın Rusya’da Android telefonlara kendi servislerini yüklemesi ve Android kullanıcılarını, önceden yüklediği yazılımlarla Google’ı kullanmaya teşvik etmesi artık yasak. Bunun yanı sıra, Android cihazlarda kullanıcıya hangi arama motorunu kullanmak istediğini soran bir seçeneğin de yer almasına karar verildi. Google bu kararı uygulamak adına üçüncü parti yazılım geliştiricilerine de haklar tanıyacak ve internet kullanımında seçimi kullanıcıya sunacak.

FAS, alınan karar ile herkese aynı hakları tanımayı amaçladıklarını ve sektörün bu şekilde daha adil olacağını aktardı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.