Zayıf iPhone X satışları Samsung’u olumsuz etkiledi

Apple iPhone X modelinin beklentilerin altında kalan satışları OLED ekranları tedarik eden Samsung’a da yansıdı. Firma OLED ekran üretimini yüzde 10 azaltıyor.

30-01-2017

Apple’ın büyük yeniliklerle donattığını belirterek satışa sunduğu iPhone X modeli teknoloji dünyasında da fırtınalar estirmişti. Telefonun 2018 sonuna kadar 100 milyon civarında satacağı tahmin edilirken, OLED ekranı üreten Samsung’un da 4 milyar dolar civarında gelir elde edeceği belirtilmişti. Hatta firmanın OLED üretim tesislerini genişletme kararı aldığı da gündeme gelmişti.

iPhone X ne kadar sattı?

Ne var ki kazın ayağı öyle olmadı. Tahminlere göre 2017 sonuna kadar alışveriş etkinliklerinin de katkısıyla 25-30 milyon civarında iPhone X satıldı ancak bu yılın ortalarına kadar en fazla 30 milyon civarında bir satış yapılabileceği ve sonrasında da üretimin durdurulacağı gündeme geldi. Yani toplamda 60 milyon civarında bir satış beklentisi oluştu.

Satışlardaki düşüş Samsung’u da doğrudan etkiliyor. Firmanın sadece Apple için üretim yaptığı A3 adlı OLED tesislerinde hacmi yüzde 10 oranında düşürdüğü belirtildi. Burada üretilen aylık 130 bin OLED panelinden 100 bini Apple’a gidiyordu.

Ayrıca firmanın OLED üretiminin bir kısmını kaydırmak için Vietnam’daki tesislerini genişletme planı da ertelendi. Bu planın uzunca bir süre hayata geçirilmeyeceği ifade ediliyor.

Diğer taraftan yeni nesil iPhone X modellerinden sadece bir tanesinde OLED ekran olacağı ve tedariğin büyük kısmının da LG Display tarafından yapılacağı iddiaları da bu sayede doğrulanmış oluyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.