ÖSYM sınavlarda QR kod dönemini başlattı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınava gecikmeleri önlemek için QR kod sistemini başlattı. Bundan böyle giriş belgelerinde sınav binasına ait bilgileri içeren kod parçacığı bulunacak.

17-05-2018

Sınav zamanı gelip çattığında sınava geç kalan adaylar ÖSYM’nin koyduğu kurallar gereği içeri alınmıyor. Çeşitli nedenlerden kaynaklanabilen bu gecikmeler her sınavda yeniden gündeme geliyor. Bu sorunun önüne geçmek isteyen ÖSYM, giriş belgelerinde sınav binalarının konum bilgilerinin yer aldığı QR kod sistemini devreye aldı.

ÖSYM’nin yeni başlattığı sistem ile birlikte adaylar giriş belgeleri üzerinde bulunan QR kod sayesinde sınava girecekleri oturuma ait binanın konumunu kolaylıkla öğrenebilecek. Akıllı telefonuna QR kod okuyucu programlardan herhangi birini yükleyen adaylar, sınav giriş belgesinin çıktısı üzerindeki kod parçacığını kameradan okutacak. İlgili link üzerinden sınav binalarına ulaşım yolları ve süreleri kolaylıkla görülebilecek.

QR kod sistemi yaklaşık 2 milyon 381 adayın gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi uygulamaya alınacak. Yeni sisteme sınav görevlileri de dahil olacak. Bu sayede adayların ve sınav görevlilerinin sınav binalarına ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.