Tik – Tok Çılgınlığı !!!

26.04

 

Çin’de başlayıp tüm Dünyayı etkisi altına alan TikTok, sosyal medyalardan sıkılan özellikle genç kullanıcıların 15 saniyelik videolar çekmesiyle uygulamayı zirveye taşımaya yetti.

TikTok uygulamasında kullanıcılar kaydettikleri videolarına, özel efekt filtreler, eğlenceli etiketlerin yanı sıra sevdikleri müzikleri de ekleyerek sosyal medya hesaplarında paylaşım yapabiliyorlar.

İlginizi Çekebilir : Call Of Duty Mobile 🙂

Ülkemizde uygulamayı popüler yapan ise ” Kimin kocası bu? ”  başlığı altındaki videolar olduğu kesin. Gencinden yaşlısına, kadınından erkeğine birçok kullanıcı bununla ilgili videolar çekip takipçileri ile paylaştı. TikTok kullanıcılarının yapmış olduğu Kimin Kocası Bu kolajını izlemeden geçmeyin 🙂

Uygulamanın ne kadar indirildiği sorusuna cevap vermek gerekirse, Çin’de ismi Douyin olarak da bilinen uygulama, tüm Android ve iOS uygulamaları içinde 2. sırada yer alıyor.

tiktok-moblobi-1024x528

TikTok uygulaması hakkındaki eleştiriler ise tam da bu noktada başlıyor. Bu kadar çok kişiye ulaşan uygulamanın içeriklerinin bir çoğu küfür, şiddet ve cinsel içerikli öğelerden oluşuyor.

İlginizi Çekebilir : PUBG Çılgınlığı  ?

İstatistiklere bakıldığında da uygulamayı en çok gençler özellikle de yaş sınırlaması olmasına rağmen bu kurala uymayan 11 – 20 yaş arasındaki bireyler kullandığından TikTok haklı tepkilerle karşı karşıya kalıyor. Tam da bu konu ile alakalı bir TikTok videosu gözümüze çarptı ?

Fransa, Çin, Hindistan, Endonezya gibi ülkelerde tehlikeli bulunup incelemeye alınmış ve Amerika’da da 5.7 milyon dolar para cezası kesilmiştir.

Tüm bu gelişmelerden sonra uygulamayı sevip sevmemek ise tamamen size kalmış 😉

You may also like...

1 Response

  1. 30 Nisan 2019

    […] İlginizi Çekebilir : Tik-Tok Çılgınlığı ? […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.