Facebook Haber Kaynağında Arkadaş Paylaşımlarını Öne Çıkarıyor

Facebook, haber kaynağı algoritmasında yeni bir güncelleme yaptığını duyurdu. Haber kaynağında kişinin arkadaşlarının paylaştığı metinlerden oluşan durum güncellemelerine daha fazla yer vermeye  başladıklarını açıklayan Facebook bu durumun Facebook sayfalarında farklı işlediğini ve sayfaların paylaştığı metin içeriklerinin artık haber kaynağında daha az gözükeceğini söylüyor.

Facebook, yaptığı denemeler sonucu Facebook kullanıcılarının arkadaşları metinlerden oluşan (fotoğraf ve video içermeyen, sadece düz yazıdan oluşan) durum güncellemeleri paylaştıkça kendilerinin de bu yönde bir eğilime sahip olduklarını ve bunun onları daha fazla durum güncellemesi yapmaya teşvik ettiğini tespit etmiş durumda.

Ancak bu durum Facebook sayfalarında tamamen farklı. Arkadaşlarınızın paylaştığı durum güncellemelerinin tersine sayfaların paylaştığı ve sadece yazıdan oluşan durum güncellemeleri daha az ilgi görüyor. Bu yüzden Facebook, sayfaların paylaştığı metinlerden oluşan durum güncellemelerini artık haber kaynağında daha az göstereceğini söylüyor.

Buna nazaran diğer paylaşım çeşitleri haber kaynağında hem dağılım hem etkileşim açısından daha yoğun bir şekilde gösterilecek. Diğer bir deyişle hali hazırda markaların paylaşımlarını sınırlı bir kullanıcıya haber kaynağında gösteren ve organik erişimin böylelikle önüne set çekerek markaları reklam almaya yönelten Facebook, sadece metin içeren paylaşımlarda bu eşiği daha da aşağıya çekecek.

Diğer yandan Facebook, sayfa sahiplerine daha fazla etkileşim almaları için önerilerde bulunmaktan da geri durmuyor. Sayfaların linkleri durum güncellemesinin içine gömmek yerine direkt olarak link paylaşımı yapmalarının onlara daha fazla beğeni, yorum, paylaşım ve tıklama olarak döneceğini söyleyen Facebook, bu tarz sayfa paylaşımlarının haber kaynağında görünme olasılığının daha fazla olacağını da bir yandan ima etmiş oluyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.