Google, Wildfire’ı Satın Aldı, Google’da Çalışan ‘Zuckerberg’ Sayısı, Facebook’takileri Geçti!!

Google, 250 milyon dolara Wildfire isimli teknoloji şirketini satın aldı. Şirketin çalışanları arasında Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in kız kardeşi Arielle Zuckerberg’in yanısıra diğer kız kardeşi Donna Zuckerberg’in eşi Harry Schmidt de var.
Yani Zuckerberg Ailesi’nden Google’da 2 kişi çalışıyor. Facebook’taki tek temsilci ise Mark…
Çok sayıda ünlü marka ve teknoloji şi

rketinin tercih ettiği sosyal pazarlama platformu Wildfire’ın, Google tarafından yaklaşık 250 milyon dolarlık bir bedel karşılığında satın alınacağı açıklandı.

Dört yıl önce sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen pazarlamanın çok daha kolay bir şekilde yürütülebilmesini sağlamak amacıyla yola çıkan Wildfire’ın kurucuları Victoria Ransom ve Alain Chuard,
resmi blogları üzerinden Google takımına katılacaklarını duyurdu.
Bugün sosyla medyada gücü elinde bulunduran Facebook’un bu alandaki en büyük rakiplerinden birisi Google.
Şirket, Wildfire’ı satın alarak bu alandaki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Son dönemde teknoloji alanında yapılan satın almalar içinde belki de en garibi bu işlem.
Bunun nedeni de Facebook’un kurucusu ve dünyanın en genç dolar milyarderi olan Mark Zuckerberg’in kız kardeşi Arielle’in Wildfire’da çalışması.
Yani aslında bu satın alma işlemi gerçekleştiği zaman, Mark Zuckerberg’in kız kardeşi resmen bir Google çalışanı olacak.
Konuyla ilgili ilk açıklama da zaten Arielle Zuckerberg’den geldi. Şu an İsrail’de bulunan Arielle Zuckerberg, Facebook üzerinden yayımladığı mesajda şunları söyledi:
‘Şu an İsrail’deyim ve biraz önce artık bir Google çalışanı olduğumu öğrendim.
Yalan söylemeyeceğim. Bu biraz garip bir his. Fakat aynı zamanda Wildfire ekibinin bir parçası olduğum için gurur duyuyorum.’

Facebook Peşindeydi!

Müşterilerinin Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Youtube, LinkedIn ve diğer sosyal medya sitelerindeki hesaplarını,
sayfalarını tek bir platform üzerinden yöneterek daha verimli reklam kampanyaları düzenleyebilmelerini ve sıkı tüketici ilişkileri oluşturabilmelerini mümkün kılan
Wildfire platformu, kısa sürede en iyi 50 markadan 30’unun başvurduğu bir çözüm haline geldi.
Toplamda 16,000 müşterisi bulunan şirket için 250 milyon dolar civarında bir ödeme yapacağı rapor edilen Google, Twitter, LinkedIn, Pinterest ve özellikle Facebook üzerine yoğunlaşan bu platform ile
Google+’a rakip sosyal ağların bir parçası olabilecek.
Daha önce Buddy Media’yı satın almak isteyen Google’ın teklifi geri çevrilmişti. Yabancı teknoloji sitelerinde ise Wildfire’ın yakın zamanda Facebook bünyesine katılabileceği konuşuluyordu.

Kız Kardeşi Tweet Attı!

WILDFIRE’DA çalışan Zuckerberg ailesi mensupları sadece bununla da sınırlı değil.
Mark Zuckerberg’in diğer kız kardeşi Donna’nın eşi Harry Schmidt de, Arielle gibi Wildfire ekibinin bir parçası.
Konuyla ilgili yorumu da Mark’ın ablası Randi, Twitter üzerinden yaptı: ‘Tebrikler Wildfire.
Artık, Google için çalışan Zuckerberg sayısı Facebook için çalışanlardan daha fazla.
Garip.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in kız kardeşi olan ve aynı zamanda Facebook’un pazarlama müdürü Randi Zuckerberg, 6 yıl çalışma süresinden sonra geçtiğimiz yıl şirketten ayrılmıştı.

www.rellamedya.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.