İstanbulkart Plastik Şişeler İle Dolacak

Günümüzde artan çevre kirliliğini önlemek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin güzel bir projesi hayata geçiyor. Dünyada örneklerine rastlayabileceğimiz bu proje temiz ve yaşanabilir bir çevre için büyük anlam taşıyor.

Artık pet şişeleri İBB’nin belirli yerlere koyacağı dönüşüm makinelerine atarak, toplu taşımada kullanılan İstanbulkart’larına para toplanabilecek. Bu makineler 0,33 litre, 0,5 litre  ve 1,5 litrelik pet şişeleri kabul edecek. Makineler bunun yanında 0,33 litre ve 0,5 litrelik metal şişe kutularını da dönüşüm için kabul edecek.

Peki bu dönüşümden İstanbulluların kartlarına ne kadar ödeme yapılacak?

Pet şişe Ücreti
0.33 litre 2 Kuruş
0.5 litre 3 Kuruş
1 litre 6 Kuruş
1.5 litre 9 Kuruş
Alüminyum içecek kutusu Ücreti
0.33 litre 6 Kuruş
0.5 litre 9 Kuruş

Bu ücret tarifesine göre bir kere otobüse ücretsiz binmek için 130 adet pet şişeyi geri dönüştürmeniz gerekecek. Ayrıca 50. ve 100. geri dönüşümünüzde, geri dönüşüm makinesi kartınıza hediye olarak devlet tiyatrosu bileti yükleyecek ya da İBB sosyal tesislerinde indirimli yemek yeme hediyesi kazanacaksınız. Proje güzel ve teşvik edici. İstanbullular heyecanlı 🙂

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.