Samsung Galaxy S6 Active Tanıtıldı

Güney Koreli üretici Samsung’un yeni amiral gemi modeli Galaxy S6’nın çok daha dayanıklı modeli olan Galaxy S6 Active artık resmi. İşte detaylar.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung’un Galaxy S4 modelinden bu yana tanıttığı dayanıklılık sertifikaları taşıyan Active serisine bir yeni üye daha katıldı. Samsung yeni amiral gemi modeli Galaxy S6’nin çok daha dayanıklı versiyonu olan Galaxy S6 Active modelini ABD’ye özgü olarak tanıttı.

Donanım özellikleri olarak göz dolduran model, Galaxy S6 ile benzer özelliklere sahip. Exynos 7420 işlemciye sahip Galaxy S6 Active, 3 GB RAM’e ve 32 GB arttırılamayan dahili depolama alanını bünyesinde barındırıyor.

samsung-s6-active
5.1 inç büyüklüğünde 2560×1440 piksel (Quad HD) çözünürlüğünde ekrana sahip olan Galaxy S6 Active, 16 Megapiksel ana kameraya ve 5 Megapiksel ön kamera kullanıyor. Bu kameranın 4K çözünürlüğünde kayıt yapabildiğini de ekleyelim. IP68 sertifikasına sahip olan Galaxy S6 Active, 1,5 metreye kadar 30 dakika boyunca suya dayanabiliyor. Ayrıca cihaz şok direnci için MIL-STD-810G sertifikasına da sahip.

Cihazın sol tarafına konumlandırılan “Activity Zone” adı verilen kısa yol tuşu sayesinde ise kolayca hava durumu, kronometre, el feneri ve S Sağlık gibi genel bilgilere ve araçlara erişmeniz mümkün kılınmış.

Cihazın Galaxy S6’dan en büyük farkı ise bataryası. Galaxy S6’da 2550 mAh olan batarya Galaxy S6 Active’de 3500 mAh’e arttırılmış. Camo Beyaz, Camo Mavi ve Gri renk seçeneklerine sahip olan model 12 Haziran tarihi itibariyle AT&T aracılığıyla ABD’de satışa sunulacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.