Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın !

oie_9yr09mOr0eqX

İçişleri Bakanlığınca 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edilmesinin ardından ülke genelinde “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın”  sloganı ile trafik kazalarını azaltabilmek ve trafik güvenliği konusunda farkındalık oluşturabilmek amacıyla kampanya başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2017 yılında 7427 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, bunların 1681′ inin yaya olduğunu ve trafikte yapılan denetim ve uygulamalar sayesinde son 3 ayda trafik kazalarında meydana gelen ölümlerde yüzde 36,5 oranında azalma meydana geldiğini belirtti.

 

oie_884334lFJgZjVi

 

Bu kapsam doğrultusunda Karayolları Trafik Kanunu’nun 74. maddesinde 26 Ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23’ünü oluşturan yayaya çarpma şeklindeki kazaya yönelik önemli bir adım atılarak “Yaya Öncelikli Trafik” anlayışı yasal bir zemine oturtuldu.

oie_884219F2yZ7TVI

Düzenlemeye göre bundan böyle araç sürücüleri, görevli veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorunda olacak. Aksi takdirde para cezası uygulanacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.