Telefondan TV’ye Ultra HD!

Yeni teknoloji sayesinde, Ultra HD çözünürlüklü içeriği cebimizden, kablosuz olarak izleyebileceğiz!

İspanya’da düzenlenen MWC 2013 fuarında tanıtılan yeni bir teknoloji, telefon üzerindeki Ultra HD içeriğin, destekleyen televizyonlarda izlenebilmesini sağlıyor. Wi-Fi üzerinden çalıştığı için herhangi bir kablo gerektirmeyen sistemin, cihazlar arasında veri gönderimi yaparken telefonun pilini çok zorlamadığı da iddia ediliyor.

LG’nin geliştirdiği sistem, veri gönderimi sırasında içeriğin çözünürlüğünü televizyonunkine uygun hale getirdiğinden, uyumsuzluk sorunu ortadan kalkıyor, veri kaybının önüne geçiliyor. Sistemin, veri gönderimi yapabilen benzerlerinin yarısı kadar enerjiye ihtiyaç duyduğundan, telefonların sınırlı enerji kapasitesi üzerine fazladan yük bindirmediği de gelen bilgiler arasında.

Bu yeni teknolojinin ne zaman piyasada olacağı, hangi telefon ve televizyon modellerini destekleyeceği henüz belli değil. Ama şurası kesin ki teknolojiden faydalanabilmek için bir LG telefona ve belki de LG televizyona ihtiyacımız olacak.

[alıntı]

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.