80 Dolarlık Akıllı Telefon: Xiaomi Redmi 2A

Xiaomi’nin geçen yıl Mart’ta ilan ettiği  Redmi 2A piyasaya sunuldu. Redmi 2A,  kullanıcılar tarafından beklenen fiyattan daha düşük bir fiyata piyasaya sürüldü.

Adından söz ettiren Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bütçesi düşük olup da akıllı telefon kullanmak isteyenlere yönelik hamlelerine devam ediyor. Akıllı telefon piyasasını takip edenlerin bildiği gibi Xiaomi, geçen yıl Mart’ta Redmi 2A adını verdiği modeli duyurmuş ve satış fiyatının da 97 dolar olacağını ifade etmişti fakat yeni bir hamle ile Redmi 2A daha düşük bir fiyattan kullanıcılara sunuldu.

Xiaomi Redmi 2A 80 Dolardan kullanıcılara sunuldu!
Geçtiğimiz gün raflarda kendine yer bulan Redmi 2A, öngörülen fiyatın altında bir rakamdan; 80 dolardan satışta.  Leadcore L1860C yonga seti ile gücünü ispat eden Redmi 2A, 1.5 GHz CPU ve Mali-T628MP2 GPU işlemcileriyle ortalama bir performans sunuyor.
xiaomi-akıllı-telefon

 

720p çözünürlükte 4.7 inçlik boyuta sahip bir ekranla gelen telefonda dahili depolama alanı 8 gb ve 1 GB‘lık RAM bulunuyor. 2200 mAh‘lik bir bataryayla beslenen Redmi 2A‘da 8 megapiksellik ana kameraya 2 megapiksellik ön kamera eşlik ediyor. Android 5.0 Lollipop ile kullanıcılara sunulan Redmi 2A, düşük bütçeli kullanıcılar için son derece iyi bir alternatif gibi duruyor.

Redmi 2A Türkiye’de Satılacak mı?
Xiaomi Redmi 2A’nin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı ise henüz netlik kazanmış değil. Ayrıca 80 dolarlık bir telefonun ülkemizde kaç TL’den satışa sunulacağı da tam bir muamma diyebiliriz. Zira vergiler vs. işin içine girdiğinde 80 dolarlık telefonun ülkemizde 500 TL’den satılması da kimseyi şaşırtmayacaktır. Fakat normal şartlarda dolar kurunu 3TL’den bile hesaplasak vergilerle birlikte Redmi 2A’nın ülkemizde 300-400TL arasında bir fiyattan satışa sunulmasını bekleyebiliriz.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.