Akıllı cihazları sudan korumanın yolları…

PLAJLAR ve havuzlar serinlemek isteyenlerle dolup taşıyor. Ancak akıllı telefonlar bu ortamları bizim kadar çok sevmiyor. Aşırı sıcaklar teknolojik cihazlar açısından oldukça zararlı olabiliyor. Yanımızdan biran olsun ayırmadığımız akıllı telefonları sıcaktan korumak için çok dikkatli davranmak gerekiyor. Konaklı Cinas İletişim’in cep telefonu onarım teknisyeni Halil Doğan, normal ve akıllı cep telefonu kullanıcılarına önemli uyarılarda bulundu. 12 yıldır cep telefonu tamiri yaptığını söyleyen Doğan, aşırı sıcakta kalan cep telefonlarının pil ömrünün kısalacağını, cihazdaki lehimleri olumsuz yönde etkileyerek arızalara neden olabileceğini bildirdi.

‘SERVİSE GETİRİN’

Aşırı sıcakta kalan telefonlarda genellikle dokunmatik algılama sorunu yaşandığını belirten Halil Doğan, suya ve denize düşen telefonların çalıştırılmadan servise getirilmesi gerektiğini de söyledi. Doğan, “Bazı cep telefonu kullanıcıları suya düşen telefonunu içinde pirinç olan bir kutuya koyarak, kurutma yolunu tercih ediyor. Bazıları da saç kurutma makinesiyle cihazı kurutuyor. Bu iki yöntem de sorunu çözmediği gibi, cihazdaki arıza oranını artırıyor. Bu tip durumlarda cihazların cep telefonu tamir servislerine götürülmesi en uygunudur” dedi.

İşte plajlara beraberinizde götürdüğünüz cep telefonlarınız için tavsiyeler:

Telefonu güneş altında unuttuğunuzu fark ederseniz hemen gölgeye alarak yavaş yavaş soğumasını sağlamanız gerekir. Telefonun suyla teması da en korkulan durumlardan biri. Telefonun kasası çarpmalara karşı dayanıklı olsa da su, kum veya toz karşısında çaresiz kalıyor.
Bu durum için önerilen ise termoplastik telefon kılıfları. Telefonunuzu tamamen saran bu koruma kılıfları telefonu sıçrayan su damlaları, kum ve tozdan koruyabiliyor Suya karşı daha garantili bir yöntem ise ‘Dry Case gibi koruma kasaları. Fermuarı da bulunan bu kasanın ayrıca telefonu yüzerken kolunuzda taşımanıza olanak veren aparatı ve su geçirmez kulaklığı da var. Her tür telefonun sığabileceği büyüklükteki kasa ile cihazınızı su altında bile kullanabiliyorsunuz. Böylece su altında çok güzel kareler yakalayabilirsiniz.

[alıntı]
www.rellamedya.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.