Akıllı motor kaskı Skully AR-1

Motorbisikletlerin kullanımına sunulmak üzere tasarlanan, akıllı kask Skully AR-1, Indiegogo’da çıktığı projeyle toplamda 1 milyon dolardan fazla yatırım toplamayı başardı.

İçerisinde GPS, head-up display gibi teknolojileri barındıran ve “dünyanın en akıllı motorbisiklet kaskı” olarak lanse edilen Skully AR-1, San Francisco merkezli Skully Systems şirketi tarafından bir giyilebilir teknoloji ürünü olarak geliştiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlere tanıttığımız ve otomobiller için tasarlanan Navdy‘nin motorbisiklet için dizayn edilmiş hali olarak nitelendirebileceğimiz Skully A-1′in geniş açılı bir arka kamerası bulunuyor. Kaskın arkasındaki kamera, kaskın önündeki ekrana yansıyor ve bir dikiz aynası görevi üstleniyor. Bununla birlikte ekrana GPS bilgileri yansıyarak, motorcuya yönünü bulma anlamında çok büyük kolaylık sağlıyor.

Bluetooth ile akıllı telefonunuzla da eşleşebilecek olan akıllı kask üzerinden eller serbest modunda çağrı alabilmeniz mümkün olacak. Mayıs 2015′de teslim edilmesi beklenen ürünün Indiegogo’daki belirtilen fiyatı ise 1399 dolar olarak belirlenmiş. Eğer ilginizi çektiyse, hemen aşağıdaki videoda Skully AR-1′ın bazı özelliklerini izlemenizi tavsiye ederim.

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.