Akıllı Telefonların Şarj Süresini Arttırma Yöntemleri

şarjj

Hepimiz akıllı telefonlara sahibiz ve günlük akışımızın çoğunu akıllı telefonlarla yönlendiriyoruz. Önemli bir görüşmenin ortasında, öğle yemeğinde sosyal medya gezintisindeyken bir anda telefonumuzun şarjının bitmesi işten bile değil. Sonsuz şarj döngüsü olmasa da günlük kullanım adına şarj süresini uzatmanın bazı yolları var. Taşınabilir harici şarj aletleri işimizi görebilir ama zaten her gün büyüyen akıllı telefonlarımızın yanında ikinci bir yük taşımak zor olabilir. Bunun yerinde telefonumuzda bir takım önlemler alarak şarj süresini uzatabiliriz.

Ekran parlaklığının kısılması; telefonu düşük ekran parlaklığıyla kullanmak hoş olmayabilir ancak yüksek ekran parlaklığı şarjı en çok harcayan sebeplerden biri. Ekran parlaklığını kısmak şarj için yararlı olacaktır.

Ekran açıklığı ve ekran kilidi; kullanım dışında ekranın açık kalmamasına özen göstermek veya otomatik kilidi açmak şarj ömrü açısından oldukça önemli.

Bluetooth kullanımı; bluetooth kullanılmadığı zamanlarda kesinlikle kapalı kalmalı.

Wİ-Fİ kapatın; ihtiyacınız olmadığı her zaman kablosuz internet bağlantısını kesmeniz veya bağlı olduğunuz zamanlarda yüksek boyutlu belgeler indirmemeniz şarj ömrü konusunda size yardımcı olacaktır.

Arka planda çalışan uygulamaları kapatın; birden fazla uygulamanın aynı anda çalışması telefon işletmecisinden daha fazla güç çekilmesini sağlayacağı için pil ömrünü kısaltıyor.

Uygulama bildirimlerini kapatın; telefonumuzdaki uygulamaların hemen hepsi bir gelişme olduğu zaman bize iletiyor telefonlarımızın ekranlarını aydınlatıyor bu da telefonun şarj kaybetmesine neden oluyor. Önemli olmayan uygulamalardan gelen bildirimleri kapatmak pil ömrüne ömür katacaktır.

Güç tasarruf modu; akıllı telefonların yeni güncellemelerinde artık güç tasarruf modları var ve güç tasarruf modunu aktif duruma getirmek işe yarayacaktır. Bu mod ekran parlaklığını ve ekran kilit süresini otomatik ayarlıyor.

Bu yöntemler uygulanması kolay ve işe yarar yöntemlerdir. Tabi ki telefonlarınıza indirebileceğiniz uygulamalarda şarj problemlerinize çözüm olabilir.okokok

Şarjınızın uzun süre bitmemesi dileğiyle.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.