Apple Yeni Telefonlarını Tanıttı

Teknoloji devi Apple merakla beklenen lansmanını gerçekleştirdi. YSİ ile 20.00’da başlayan ve yaklaşık 2 saat kadar süren lansmanda iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr tanıtıldı.

Iphone Xs ve Xs Max ilk 7 nanometre çip olan A12 bionic çip ile yeni nesil Neural Engine, daha hızlı Face ID, daha geniş stero ses özelliği bulunduruyor. Yine iki yeni modelde de çift sim kart özelliği var. Yeni iPhone’ların ekranları tıpkı iPhone X gibi tamamen ekrandan oluşan bir tasarımla çıktı karşımıza. Yeni ekranlar oldukça keskin ve şimdiye kadarki en yüksek piksel yoğunluğuna sahipler. Bu süper retina ekranların boyutları 5.8 inç ve 6.5 inç olacak.

Yeni telefonların kameraları da oldukça iddialı. Iphone Xs Max, videolar filmler ve oyunlar için 3 milyondan fazla piksele sahip ve etkileyici bir deneyin sunmak için oldukça iyi. Iphone Xs, Naural Engine kullanılarak gelişmiş derinlik ayrıştırma, yüksek dinamik aralığı ve mükemmel detaylar oluşturan akıllı HDR, portre modunda gelişmiş Bokeh kalitesi, kullanıcı tarafından ayarlanan dinamik alan derinliği gibi özelliklerle telefonu ile fotoğraf çekenlere profesyonel hissettirecek. Arka tarafı flulaştırılmış mükemmel portre bunun en büyük destekçisi. Xs’te derinlik denetimine sahip portre modu, selfieler için TrueDepth kamera da bulunuyor.

Ailenin yeni üyelerinin gümüş ve uzay grisi renklerine altın rengi paslanmak çelik şerit eklendi. Yeni üyelerin ön ve arka camları şimdiye kadarki çizilmeye kırılmaya en dayanıklı cam. Ayrıca arka cam kablosuz şarj imkanı da sunuyor. Telefon 30 dk boyunca 2 metre derinliğe kadar suya dayanıklı. Sıcak-soğuk içecek dökülmelerine karşı da dayanıklılığı iyi seviyede.

Ailenin yeni üyeleri iPhone Xs ve Xs Max 14 Eylül Cuma ön siparişe çıkıyor. 21 Eylül Cuma ise mağazalarda satışa sunulacak. Iphone Xs 999 dolardan, Xs Max 1099 dolardan satışa çıkıyor.

Dün tanıtılan diğer yeni telefonumuz ise iPhone Xr oldu. Xr’deki R, “remedial” yani iyileştirici sözcüğünün kısaltılmış hali. Iphone Xr, A12 bionic çip, 6,1 retina ekranı, alüminyum ve cam tasarımı, geliştirilmiş face ID kamera sistemi ile karşımıza çıkıyor. Telefonun 6 farklı renk seçeneği bulunuyor: beyaz, sarı, siyah,mavi, red ve mercan. Xr’de suya ve içecek sıçramalarına dayanaklı bir telefon.

Iphone Xr 19 Ekimde ön satışa 26 Ekimde mağazalarda satışa çıkacak. Ürünün fiyatı 749 olarak belirlendi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.