Apple’dan yeni bir girişim!

11-06-2

Apple CEO’su Tim Cook önceki yıllarda yapmış olduğu açıklamalarda otonom sistemlerle ilgilendiklerini dile getirmiştir. Apple, son günlerde de yapay zeka destekli sürücüsüz otomobil teknolojileri geliştiren  Drive.ai şirketini bünyesine katmak için hazırlıklara başladığını açıkladı.

2015 yılında kurulan Drive.ai şimdiye kadar 77 milyon dolar yatırım aldığı ve girişimleri sonucunda 200 milyon dolar değerlemeye ulaştığı belirtiliyor. Apple’ın Drive.ai‘yi satın almak için ne kadarlık bir ödeme yapacağı ise belirsizliğini koruyor.

Apple severlere müjde

İkili arasında yapılan anlaşma sonucunda Apple’ın sadece fikirleri değil, onlarca Drive.ai ekibini bünyesine katarak otonom sistemlerde ilerlemek istediğini ortaya koydu.

Geçtiğimiz yıl test araç filosunu genişleten Apple, araçları test etmek için Volkswagen ile güçlerini birleştirmişti ancak ilk otonom araç kazasını yapan Apple herhangi bir açıklama yapmadan projeden çekilmişti.

Yeni İmac’lerle tanışın

 Apple’ın Drive.ai’yi satın almasından sonra, otonom araçlar konusunda inişli çıkışlı dönemini geride bırakabileceği söylenebilir. Bekleyip göreceğiz 🙂

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.