Aralarında Aras ve MNG’nin bulunduğu 9 kargo şirketine soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu, rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar yapıp yapmadığının araştırılması için 9 kargo şirketine soruşturma açtı. Bu şirketler arasında Aras, MNG, UPS gibi önemli şirketler bulunuyor.

13-03-2018

Rekabet Kurulu, kargo taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren 9 şirkete soruşturma açtı. Soruşturma, UPS ile diğer şirketler arasındaki iş birliğinin Rekabetin Korunması Kanunu’nu ihlal edip etmediği ile ilgili olarak başlatıldı.

UPS’ten uluslararası taşımacılık hizmeti alarak yeniden satış yapan kargo şirketleri arasında müşteri paylaşımı yapılırken 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediği konusunda soruşturma açıldı. 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesi, rekabeti sınırlayıcı anlaşmalar ile ilgili ifadeler barındırıyor. Bu maddede rekabeti sınırlayıcı kararların yasak olduğu açık bir şekilde belirtiliyor.

Hakkında soruşturma açılan kargo şirketleri şöyle:
MNG Kargo
Aras Kargo
UPS
TNT
Air Ekspres Dağıtım Taşımacılık Lojistik Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti.
Asilkar Lojistik Dağ. Hiz. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti.
Paket Taşımacılık Sistemleri ve Turizm Bilgisayar Ticaret A.Ş.
Solmaz Nakliyat ve Ticaret A.Ş.
STF Kargo Nakliyat Ticaret Ltd. Şti.

Rekabet Kurulu, bu firmalar hakkında elde edilen bulguları inceleyecek ve soruşturma kararını açıklayacak. Soruşturma sonucunda bu firmalar suçsuz da bulunabilir, ciddi miktarda ceza da alabilir.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.