Bu kez de sürücüsüz uçan arabalar gündemde

Biz henüz yerde giden sürücüsüz arabalara hazırlık yaparken, şirketler uçan arabaları sürücüsüz yapmaya hazırlanıyor. AeroMobil adındaki uçan araba şirket sahibinin Çekoslovakya dönemindeki rejimden kaçış hayallerini temel alıyor.

Zenginlere hitap eden AeroMobil şu an prototip halinde ve çalışmalar devam ediyor. İki kişilik olan uçan araba için tüm temel güvenlik bileşenlerinin geliştirilmesi devam ediyor ve yakında çarpışma testleri de başlayacak. AeroMobil 2017 yılında uçan arabasını süper zenginlere sunmak istiyor.

Juraj Vaculik eski komünist dönemde yaşanan adeta bir hapishane şeklindeki standartların günümüzde de devam ettiğini düşünüyor. Trafik, havalimanı ve kötü altyapı günümüzün hapishaneleri durumunda ve insanı kısıtlıyor. AeroMobil bu kısıtlamalardan insanı kurtarmak için geliştirilmiş.

Araba ile standart otoyollardan da kalkış yapabiliyorsunuz. Trafik keşmekeşi ve bozuk yollar da sizi etkilemiyor. Gideceğiniz yere çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyorsunuz. Vaculik, AeroMobil’in aslında buna kısmi bir çözüm olduğunu düşünüyor. Asıl çözüm ise sürücüsüz uçan arabalar olacak.

AeroMobil’in başarılı olması durumunda Vaculik, 4 kişilik tamamen otonom bir uçan araba piyasaya sürmeyi istiyor. Kalkış ve iniş de dahil tüm pilot yönetimi yapay zekada olacak ve yolculara sadece arkalarına yaslanmak kalacak.

Henüz sürücüsüz araçların bile tam olarak istenen seviyeye gelmediği düşünülürse sürücüsüz uçan arabaların hayata geçmesi oldukça uzun bir zaman alabilir. Hali hazırda insansız hava araçları uzaktan kontrol yöntemiyle otomatik olarak iniş kalkış yapabiliyor. Ancak havacılık sanayinde şu anda sürücüsüz gidebilen bir uçak henüz mevcut değil.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.