Bunları Biliyor muydunuz ?

bunları biliyor musunuz resmi

 

Gün içerisinde hepimiz bir çok web sitesini ziyaret ediyoruz. Peki web sitesine girerken yazdığınız WWW nun anlamını biliyor musunuz?

Açılımı World Wide Web olan bu ifade Türkçede “Geniş Dünya Ağı” anlamına gelmektedir. Bu ağ sayesinde dünya üzerinde kullanılan bütün bilgisayarlar birbiriyle iletişim kurabilmekte ve bilgi alışverişi sağlamaktadır. Buna kısaca web denir.

www

Web kavramı ilk kez İsviçre’de Tim Berners Lee tarafından bulundu ve 1990’ların sonuna doğru tüm dünyada yaygın biçimde kullanılmaya başlanan bir sistem oldu. Web servisleri internete paralel olarak 1994 yılından bu yana hızla büyümekte ve insanlara hizmet vermektedir.

Yazılar, belgeler, resimler, sesler, filmler, animasyonlar, çeşitli konularda hazırlanan videolar ve sunumlar gibi pek çok farklı yapıda materyal vardır. Yayınlanacak olan bu bilgi ve materyallerin tek bir noktada toplanması gereklidir. İşte www web uzantısı, bütün bu belgelerin tek bir kanal üzerinde toplanmasını sağlayarak, çağımız internet kullanıcılarına büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

world-wide-web_icon-001

www, bizi günümüz çağının bilgisine eriştiren paroladır. Diğer bir deyişle sanal ağların sihirli sözcüğüdür.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.