Dünyanın ilk eğimli OLED ekrana sahip mobil cihazı

Geldi geliyor derken Samsung yine iddiaları yanıltmadı ve dünyanın ilk eğimli OLED ekrana sahip akıllı telefonu Galaxy Round’u gece geç saatlerde teknoloji dünyasına resmen sundu.

Samsung ve LG arasında kıysasıya devam eden esnek OLED ekran yarışında Samsung resmi olarak bir adım öne geçmiş oldu. Bilindiği gibi LG de 6 inçlik esnek ekranlı bir akıllı telefonunu lanse etmek üzere.

Galaxy Round aslında Samsung’un yılın başlarında tanıttığı Youm adındaki esnek ekranlardan oldukça farklı. Youm ekranlarda yaklaşık 60 derece açıyla içeriye kıvrılmış olan kısımda bazı bildirimler gösteriliyordu ve bu kısım ana ekrana hiçbir zaman dahil olmuyordu.

Galaxy Round’da ise her iki kenardan başlayarak içeriye doğru eğim verilmiş bir ekran görüyoruz. 5.7 inçlik bu ekran Full HD çözünürlüğe sahip ve Super AMOLED panel teknolojisi taşıyor. Cihazın arka kısmı da yine kenarlardan başlayarak dışarıya doğru bir eğime sahip.

Modelin donanım ayrıntılarını Samsung paylaşmasa da Galaxy Note 3 modelinden bir farkının olmadığı düşünülüyor. Zira cihazdaki LTE-A desteği de bunu doğruluyor. Ancak bu cihazda S-Pen desteği yok ve batarya 2800mAh gücünde. Modelin 7.9mm kalınlığı ve 154gr ağırlığı olduğunu hatırlatalım. İşletim sistemi ise Android 4.3.

Samsung, cihazında eğimli ekrana uyumlu bazı yeni özellikler kullanıyor. Bu özellikler genelde cihazın kenarlarına dokunma ve sallama hareketlerine odaklanıyor. Örneğin cihazın sağ ve sol kenarlarına dokunarak müzik oynatıcıya ileri sarma veya geri sarma komutları vermek, cihazı sallayarak albümlere erişebilmek bunlar arasında sayılabilir. Böylece tek elle kullanmak konusunda avantajlar sağlanmaya çalışılmış. Ayrıca ekran kapalıyken de tarih, saat ve cevapsız çağrılar görülebiliyor.

Peki cihazın fiyatı ne kadar olacak? Samsung akıllı telefonunu iddiaların aksine en üst seviyeye konumlandırıyor ve yaklaşık 1000$ fiyat biçiyor. Bu açıdan cihaz biraz lüks sınıfında yer alıyor. Samsung Galaxy Round ilk olarak Güney Kore’de satışa sunulacak. Global satışla ilgili şimdilik bir bilgi yok. Cihazın donanım ve tasarım ayrıntıları netleştiğinde sizlere bilgi veriyor olacağız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.