Facebook Hikayelere zengin gerçeklik etiketleri ve Boomerang GIF’leri geliyor

Kullanıcıları kamera kısmına daha çok çekmek isteyen sosyal ağ devi Facebook, gerçek zamanlı zengin gerçeklik etiketleri ve Boomerang GIF özelliklerini eklemeye başladı.

16-04-2018

Instagram tarafında olduğu kadar kendi tarafında da yeni özelliklerle kullanıcı ilgisi çekmeye çalışan Facebook son olarak Hikayelere zengin gerçeklik etiketleri ve Boomerang GIF’leri ekledi.

3D çizimi olarak tanımlanan yeni zengin gerçeklik etiketleri kameranın gördüğü sahne üzerine farklı grafitiler çizmenizi sağlıyor. Hem kayıt öncesi hem de kayıt esnasında çizilebilen bu şekilleri kamerayı kaydırarak farklı alanlar üzerine de oturtabiliyorsunuz.

Posta kutusu, masa, sandalye gibi pek çok gerçek dünya nesnesini odak alarak yapabildiğiniz çizimler biraz erken aşamada. Bu bakımdan nesnenin renklerini tam olarak algılayabilmesi için en optimal ışık koşullarının sağlanması gerekiyor.

Diğer taraftan kameranın GIF oluşturucu özelliği yerine Instagram’dan hatırladığımız Boomerang özelliğine bırakıyor. Boomerang bilindiği üzere art arda fotoğraflar çekerek bir saniyelik GIF’ler oluşturmanızı sağlıyor. Artık Facebook kamerası ile Boomerang GIF’leri oluşturmak oldukça kolaylaşacak.

Zengin gerçeklik etiketleri ve Boomerang GIF oluşturma özelliği yavaş yavaş tüm kullanıcılara yayılacak. Ay sonuna kadar dağıtımın tamamlanmış olması bekleniyor. Facebook’un beklentisi yeni özelliklerle kullanıcıların biraz daha kamera tarafında etkin olması.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.