Facebook’ ta Arama Geçmişinizi Silmenin Yolu

Facebook’ta eski sevgilinizi, aşık olduğunuz kişiyi, sevmediğiniz arkadaşlarınızı aradığınız günleri hatırlayalım, gizlice arama yaptığınız zamanlara dönelim.

Facebook, arama bölümüne yazdığınız tüm şeyleri kaydediyor. Gizlilik ayarlarınız sadece sizin görebileceğiniz şekilde ayarlanmış olsa bile o bilgilerin etrafta olmasından rahatsızlık duyabilirsiniz. Eğer bu sizi rahatsız ediyorsa çok basit bir yöntem ile arama geçmişinizi silebilirsiniz.

Öncelikle profilinize girin,

Kapak fotoğrafınızın sağ altındaki Hareketler Dökümüne (Activity Log) bölümünü tıklayınız. Hareketler dökümünüzde gönderilerinizin, Facebook aktivitelerinizin ve arama geçmişinizin bir listesini göreceksiniz.
Daha sonra sol barda bulunan Fotoğraflar, Beğenmeler, Yorumlar’ın bulunduğu sol barın altındaki daha fazlaya (More) basın. Ara’yı (Search) bulana kadar aşağıya inmelisiniz.

Ara’ya bastıktan sonra Facebook Arama geçmişinizi tarihe gore görebileceksiniz ve onlardan kurtulmak için aramaları sil’e (Clear Searches) basmalısınız.
Bu işlemden sonra ise artık sizi rahatsız eden arama geçmişinizden kurtulmuş olacaksınız.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.