Facebook üzerinden para gönderimi başladı

Facebook, bir süredir konuşulan Messenger üstünden para gönderip alma özelliğini sonunda resmi olarak duyurdu

1.5 milyara yakın kullanıcı sayısıyla şimdilik en büyük sosyal ağ konumundaki Facebook, dün akşam itibariyle Facebook Messenger uygulamasını kullanan bazı kullanıcıların mesajlaşırken doğrudan para transferi yapmaya başladığını, yakın gelecekte ise bu özelliğin herkese açılacağını açıkladı.

Ücretsiz yapılacak

Gelen özellikle birlikte artık Facebook Messenger uygulaması üstünden arkadaşlarınıza anlık olarak para gönderebilmeniz mümkün olacak. Ücretsiz olarak yapılabilecek para gönderme özelliğinin önümüzdeki aylarda ABD genelinde aktif hale gelmesi bekleniyor.

Facebook Messenger ürünün başına gelen eski PayPal Başkanı David Marcus’un bu hamlesinin zaten beklendiği gibi daha önceki sızıntılardan dolayı biliniyordu.

Daha önceki haberlerimizde de Facebook Messenger’a para gönderme özelliğinin gelebileceğini paylaşmıştık. Tüm bu sızıntı sürecinin ardından gelen Facebook’un resmi açıklaması ise, Facebook Messenger’daki para gönderip alma özelliğinin nasıl çalışacağının detaylarını da gün yüzüne çıkarmış oldu. Sistem oldukça basit çalışıyor ve kullanıcılar arasında para transferi yapılmasını sağlıyor. Messenger’da bir arkadaşınızla konuştuğunuz esnada “$” ikonuna basmanız ve sonrasında “Pay” butonuna basarak seçeceğiniz banka kartınızla para gönderimi yapabilmeniz mümkün oluyor. Facebook Messenger şu anda ABD’deki bankalara bağlı olan Visa ve MasterCard banka kartlarını kabul ediyor. Facebook Messenger’dan para gönderirken eğer iOS sistemli cihazlar için, Touch ID özelliği de kullanılabiliyor.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.