Facebook Whatsapp’ı satın aldı

İnternet dünyasında büyük satın alım; Facebook, WhatsApp’i 16 milyar dolara satın aldı.

2014 yılı teknoloji dünyası için hızlı başladı. Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, günümüzün en büyük mesajlaşma servisi olan WhatsApp’i 16 milyar dolara satın aldığını Sermaye Piyasası Kurumu’na yaptığı açıklama ile duyurdu.
Açıklamaya göre Facebook, WhatsApp için 4 milyar dolar nakit ve 12 milyar dolar nominal değerli Facebook hissesi ödeyecek. WhatsApp’in kurucu Jan Koum’a Facebook Yönetim Kurulu üyeliğinin kapısını açan satın alım kapsamında çalışanlar için ayrılan hisse opsiyonlarından dolayı 16 milyar doların üzerine 3 milyar dolarlık bir ödeme daha yapılacak. Ayrıca yapılan anlaşmanın tamamlanması sürecinde sıkıntı yaşanırsa, Facebook serbest bırakma bedeli olarak Whatsapp’a 1 milyar dolar ödeme yapacak. Platformlar arası mesajlaşma servisi olan WhatsApp’in aktif kullanıcı sayısı, geçtiğimiz aralık ayı itibariyle, 400 milyona yükselmişti.

WhatsApp’in 2012-2013 dönemindeki çıkışıyla birlikte aralarında Google’ın da yer aldığı birçok teknoloji devinin WhatsApp ile ilgilendiği iddia edilmişti. Bu konuyla ilgili olarak, Nisan 2013’de çıkan iddiaya göre Google, WhatsApp’in kapısını 1 milyar dolarlık teklif ile çalmıştı. Ancak WhatsApp ekibi, kısa süre içerisinde bu iddiaya yalanlayarak şirketin satışıyla ilgili kimseyle görüşmediklerini kamuoyuna duyurmuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.