Facebook yapay zeka girişimi Ozlo’yu bünyesine kattı

Facebook, M isimli sanal asistanını ve Messenger’daki sohbet botunu daha akıllı hale getirmek için Ozlo isimli yapay zeka girişimini satın aldı.

02-08-2017

Facebook, yapay zeka ve makine öğrenimi yeteneklerini kullanarak Messenger uygulamasının sunduğu deneyimi geliştirmek için Ozlo adında yeni bir yapay zeka (AI) girişimini satın aldı. Bu hamle aynı zamanda Facebook tarafından geliştirilen M isimli kişisel asistanı daha akıllı hale getirme konusunda da kritik öneme sahip.

Bir Facebook sözcüsü TechCrunch’a yaptığı açıklamada, “1.2 milyar insan Messenger’ı önem verdikleri insanlara ve işletmelerle bağlantı kurmak için kullanıyor. Yapay zeka ve makine öğrenimi ile desteklenen Messenger’da ilgi çekici deneyimler inşa ederek, Ozlo ekibini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. Şirket satın alımla ilgili finansal detayları ise açıklamadı.

Geçen sene kullanıma sunulan Ozlo sanal asistan uygulaması, cevap gerektiren metin tabanlı konuşmaları anlayarak, basit evet veya hayır ifadelerinin ötesinde cevaplar verebiliyor.

Bu satın alımla birlikte Ozlo ekibinin 29 çalışanı Facebook’a katıldı ve hepsi Facebook’un Messenger grubunda çalışacak. Yapay zeka girişiminin kurucularından ve daha önce Facebook’un Android ekibine başkanlık eden Charles Jolley ise şirkete geri dönmeyecek.

Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in Ozlo’nun teknolojisini Messenger için nasıl kullanmayı planladığı henüz belli değilse de bu hamle Facebook’un yapay zekalı kişisel asistanı “M” için önemli bir iyileştirme olacak. Sadece birkaç test kullanıcısına sunulan sanal asistan, henüz hayatı değiştirecek yapay zeka sözünü yerine getirmiş değil.

Ayrıca sosyal medya devi, M’in yeteneklerinin çoğunun gerçek bir yapay zeka sistemi yerine insan eğitmenler tarafından ele alındığını kabul etmişti. Yani bu da sanal asistanın en doğru yanıtı verebilmek için eğitmen olarak tanımlanan insanlardan yardım alacağı anlamına geliyor. Bakalım bu satın alma girişimi Facebook’un orta sınıf sanal asistanını bir Siri katiline dönüştürebilecek mi?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.