Facebook’tan Görme Engelli Kullanıcılarına Büyük Yardım

facebook060416

Facebook, görme engelli kullanıcıları için yeni bir araç sunmaya başladı. Facebook, görme engelli kullanıcılara yüklenen fotoğraflarda görünenlerin sesli olarak söyleneceği uygulama şuan için sadece İngilizce olduğunu söylemekte fayda var. Ancak Facebook bu uygulamayı kısa süre içerisinde farklı dil ve ülkelere adapte edecek gibi görünüyor. Sadece İOS için sunulan “alternative text” adlı işlev, kullanıcılara fotoğrafların kısa açıklamalarını ve betimlemelerini yapıyor.

gacebook

Facebook’un nesne tanıma özelliğinden faydalanan araç, kullanıcıların baktığı fotoğraflarda bulunanları sayıyor. Örnek verecek olursak; “fotoğraf şunları içeriyor: ağaç, gökyüzü ve deniz”  şeklinde anlatıyor. Anlatım sırası şu şekilde; eğer fotoğrafta insan varsa önce insanları, sayılarını sonra bulunan nesneleri ve en son arka planda ne olduğunu söyleyerek bilgiler veriyor. Aracın bu özellikleri kazanması ve farklı nesneleri tanımlayabilmesi için milyonlarca fotoğraf taraması yapılmış.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.