Facebook’tan Tarihi Türkiye Hatası

Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, sosyal paylaşım sitesi Facebook’un yer bildiriminde ’Fethiye’yi, 1913 yılında değiştirilen eski ismi ’Meğri’ olarak göstermesi tepki çekti.
Facebook Fethiye’yi, Meğri olarak gösterince büyük tepki topladı. Facebook yer bildiriminde ortaya çıkan bu olay şaşırttı

’Meğri’ adı, 3 Mart 1914 tarihinde Fethiye ismine dönüştürüldü. O tarihte Suriye’de uçağı düşen ilk Türk hava şehidi Fethi Bey’in ismi, padişahın 26 Mart 1914’te yayımladığı fermanla, Muğla’nın Meğri kasabasına verildi. Meğri isminin Rumların ’uzak diyar’ anlamına gelen Marki isminden türediği düşünülüyor. Bölge son 100 yıldır Meğri değil Fethiye olarak anılsa da sosyal paylaşım sitesiFacebook dün bu adı değiştirdi.

Site, üyelerinin ’Fethiye’ olarak kaydettiği yaşadığı yer ve memleket ismini ’Meğri’ yaptı. Fethiyeliler, bu duruma tepkilerini yine site üzerinden dile getirdi. Facebook İletişim Merkezi’ni mesaj yağmuruna tutan Fethiyeliler, gerekli düzeltmenin yapılması talebinde bulundu.

Tepkiler üzerine harekete geçen Fethiye Belediyesi de bu durumun düzeltilmesi için FacebookTürkiye Ofisi’ne yazı gönderdi.

FACEBOOK İZMİRLİLERİ DE ADIYAMANLI YAPMIŞTI

Sosyal paylaşım sitesi Facebook‘ta 15 Aralık tarihinde memleketini İzmir olarak ayarlayan kullanıcıların hepsi Adıyamanlı olmuş, kullanıcılar şikayetlerini Twitter üzerinden dile getirmeye başlamıştı. Artan şikayetler üzerine Facebook iki gün sonra sorunu çözmüştü.

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.