Google balon Wi-Fi testine başladı…

Google’ın devasa balonlarla Wi-Fi sinyallerini dağıtarak internet erişimi sağlayacağı projesi Project Loon, testlerine California’da da başladı.

Google’ın hedefinde gelişmekte olan pazarlara internet erişimini sağlamak bulunuyor.

Google’ın Asya, Afrika ve gelişmekte olan ülkelerin internet erişimi olmayan bölgelerine Wi-Fi ile internet taşıma projesi Project Loon, California’da testlere başladı. Mayıs ayından beri üzerinde çalışmalar yürütülen proje kapsamında Yeni Zelanda ve Afrika’nın bazı bölgelerinde test çalışmaları yapılıyordu. Google’ın yaptığı açıklamaya göre, Califronia’nın Central Valley bölgesinde başlanılan testlerle, güç sistemleri (güneş panellerini yönlendirme ve pil), tasarım ve radyo yapılandırma gibi teknoloji geliştirmek için çeşitli yaklaşımlar araştırılacak.

Yeni Zelanda ve Afrika’daki testlere oranla daha teknik özelliklerin araştırılacağı California’daki testlerle var olan teknolojilerin eksiklikleri kapatılacak. Project Loon, Google’ın sevdiği tarzda ve oldukça iddialı bir proje. Gelişmekte olan bölgelere akıllı telefonlar ve diğer cihazlar için internet erişimi sunmak oldukça büyük bir adım. Bakalım Google’ın bu projesi başarıya ulaşabilecek mi?

[alıntı]
www.rellamedya.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.