Google.com alan adına 1 dakikalığına sahip olan kişiye ne kadar ödendiği açıklandı

Geçtiğimiz yıl Google.com domainini 12 dolar karşılığında satın alıp 1 dakika boyunca dünyanın en değerli alan adlarından birine sahip olan eski Google çalışanına ne kadar para ödendiği açıklandı.

google

Geride bıraktığımız yılın Ekim ayında eski bir Google çalışanı olan Sanmay Ved, Google.com domainini 12 dolar karşılığında satın alarak bir dakikalığını da olsa bu alan adına sahip olmayı başarmıştı. Hatayı fark eden Google hızlı bir şekilde alan adını geri alsa da, olaydan sonra Ved’le temas kurarak bu güvenlik hatasının tespiti karşılığında kendisine belirli bir miktar nakit ödül sunmuştu.

Google sonunda online güvenlik blogunda yayınladığı bir yazıyla şirketin, Google.com için eski çalışanına ne kadar ödeme yaptığını açıkladı. Google Güvenlik Ödülleri – 2015 Yılı İncelemesi’nin aktarıldığı gönderide, Sanmay Ved’in 6,006.13 dolarla ödüllendirildiği açıklandı. Ved’in bu parayı Hindistan’daki The Art of Living India isimli sivil toplum örgütüne bağışlayacağını duyan Google ise ödenen miktarı ikiye katlayarak bu bağışı desteklediğini gösterdi.
Sanmay Ved için belirlenen “küsüratlı” ödül miktarına dikkatlice bakıldığında “Google” yazısını temsil ettiği görülüyor. Arama devi bu nedenle Ved’i 6,006.13 dolarla ödüllendirmiş durumda. Google düzenli olarak servislerindeki güvenlik açıklarını bulan bağımsız araştırmacıları parayla ödüllendiriyor.

Yayınlanan blog yazısında şirketin 2015 yılında 300’den fazla hacker ve güvenlik araştırmacısına 2 milyon dolarlık bir ödeme yaptığını ortaya koyuyor. 2015 yılında Google’da 70 adet güvenlik açığı bularak büyük bir kazanç sağlayan Tomasz Bojarski’nin ise yılın en üretken araştırmacısı olduğu bildiriliyor. Para ödülleri ağırlıklı olarak İngiltere, Polonya, Almanya, Romanya, İsrail, Brezilya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin, Rusya ve Hindistan’daki araştırmacılara gitmiş durumda.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.