Google Güneş Enerjili Drone’lar ile 5G İnternet Yaymayı Test Ediyor

İnternet devi Google’dan Skybender projesi.  The Guardians gazetesinin ortaya çıkardığı habere göre, Google, New Mexico’da bulunan uzay üssünde 4,5G’ den tam 40 kat daha hızlı internet sağlayacak olan 5G teknolojisini dağıtmak için testlere başladı. Daha önce de Project Loon ile balonla interneti yaymaya çalışan Google bu kez güneş enerjili dronelarla testleri sürdürüyor.x

 

Google‘ın milimetrik dalga teknolojisini kullandığı SkyBender projesinin testleri başarılı olduğu takdirde 5G internet yayma, güç kaynağı kesilen bölgelere destek gibi amaçlarla kullanabilmesi söz konusu. Bunun yanı sıra Google‘ın bu alana ciddi yatırımlar yapıyor olması ve drone aracılığıyla teslimat projesi Project Wing‘i de yürütmesi Google’ı başarıya götürebilir. Projenin sonuçları şimdiden merak konusu, projenin 2018 yılında hayata geçeceği söylense de Google bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.