Google Half Earth Geliyor

Google, dünya üzerindeki canlı çeşitliliğine dikkat çekmek için yeni bir sistem devreye sokuyor. Google Earth’e benzer yapıda olacak Half Eart, dünyadaki canlı çeşitliliğini görebilmeyi mümkün kılacak.

Google Half Earth ismini ve projenin bir nevi fikrini, dünyanın yarısını koruma altına almak isteyen biyolog Edward O. Wilson ve onun kitabından alıyor. Map Of Life adındaki bu proje üniversitelerle birlikte çalışacak ve canlılar dünyasının geleceği için büyük bir adım olacak. Canlılar dünyasının korunması ve doğanın yaşanılabilirliğinin sürdürülmesi gibi hedefler barındırmasının yanında temelleri de bilime dayanan bu proje merakla bekleniyor.

Sistem Google Cloud Platformu üzerinde yer alıyor ve çözünürlük seviyesi 1 km gibi ciddi bir veride. Proje BigQuery gibi güçlü bir Google aracı ile çalışıyor. Buda projenin kapsamının çok ciddi olduğunun göstergesi diyebiliriz.13-08-2018

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.