Google’ın ödeme sistemi Android Pay, kullanıma açıldı

Apple ve Samsung’un ardından bir diğer mobil, temassız ödeme seçeneği olarak karşımıza çıkan Android Pay, arama motoru ile yolculuğuna başlayan teknoloji devi Google’ın sektördeki yeni hamlesi.

Android-Pay

Dün Amerika’da hizmete başlayan ödeme sistemi Android Pay, Google’ın iş birliği yaptığı 1 milyon alışveriş noktasında kullanılabilir durumda ve bunların arasında fast food zincirlerinden giyim mağazalarına kadar sayısız seçenek bulunuyor.

Mayıs ayında duyurulan sistem şu anda American Express, Discover, MasterCard ve Visa gibi 4 büyük şirketin ödemelerini ve transferlerini kabul ediyor ve Google’ın açıklamasına göre bu yılın sonuna kadar mobil uygulaması da devreye girecek. Daha önce, geçtiğimiz yıl Apple, kendi ödeme sistemi olan Apple Pay’i duyurmuş hizmete girdiği günden itibaren 72 saat içinde 1 milyon kredi kartı Apple Pay aktivasyonu izni vermiş ve hem teknoloji, hem de bankacılık alanında bir rekora imza atmıştı. Ne var ki; ne Apple Pay, bu alandaki bir ilkti, ne de Android Pay, Google’ın ödeme yöntemleri konusundaki ilk girişimi idi.

Yaklaşık 4 yıl kadar önce Google, kredi kartı ve ödeme desteği sunan Google Wallet isimli bir hizmet ile alana girmiş; ancak çok fazla tutulmayan sistem bazı kablosuz hizmet sağlayıcılarının iptal etmesi ve destekleyen az sayıda iş ortağı nedeniyle yaygın olarak kullanılamamıştı. Perşembe günü (dün) başlayan yeni hizmet ise Google Wallet’ı da geliştirerek Android cihazlar üzerinden para transferine de izin veriyor.

Apple Pay’in başarısı elbette diğer teknoloji firmalarını da ödeme yöntemleri konusunda cezbedip ağızlarını sulandırıyor ki; Samsung da geçtiğimiz mart ayında kendi ödeme yöntemi üzerinde çalıştığını duyurmuş, Google da Şubat ayında çeşitli Amerikan telekomünikasyon şirketi tarafından desteklenen Softcard’ın arkasındaki teknolojiyi satın almıştı. PayPal’ın da mobil hizmetini geliştirmek için yoğun çaba sarf ettiğini biliyoruz. Eğer Android Pay başarılı olursa bu durum Google’ı gelişmekte olan piyasa ile daha ilgili çalışmasını sağlar ki; akıllı telefon piyasasının 2018 yılında 118 milyar Dolar’a kadar büyüyebileceği söyleniyor ve bu meblağ, geçtiğimiz yılın 3 buçuk milyar Dolar hacminden yüzde 3 bin daha yüksek.

Google, bu ödeme yönteminin aynı zamanda kredi kartı numaranıza ihtiyaç duymadığını ifade ederken onun yerine size bilgisayarda oluşturulmuş bir hesap numarası verdiğini ve son derece güvenli olduğunu, bağlı olan kredi kartı ya da banka hesabınızın güvende olduğunu belirtiyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.