Hayatımızın Her Alanında Gördüğümüz Qr Kod Nedir Biliyor Musunuz?

Qr kodlar, hemen hemen her alanda karşımıza çıkmaktadır. Bir alışveriş merkezinde ya da yolda yürürken dikkatinizi çeken bir ilandan bankacılık işlemlerine kadar Qr kod ile karşılaşmanız mümkün. Hayatımızın her alanında gördüğümüz Qr kod dijital dünyadaki bilgi paylaşımını hızlandırmanın en etkili yolu diyebiliriz.

QR Kod (Quick Response Kod), Japonya’da Denso Wave tarafından geliştirilen yeni nesil bir 2 boyutlu barkod cinsidir. QR kod içeriği bir metin, web sitesi adresi, video link dahil herhangi bir veri olabilir. QR Kod okuyucu bir yazılım vasıtasıyla bir cep telefonu rahatlıkla QR Kod okuyabilir ve ilgili ürün veya servis sayfasını açabilir. Billboard’larda, gazete ve dergilerde, emlak tabelasında, otomobil camlarında, QR Kodları her yerde görmek mümkündür.

QR Kod, geleneksel barkod türlerine göre birçok avantaja sahiptir:

– QR Kod, Japon Kanji dahil olmak üzere herhangi bir dilde çok daha fazla miktarda harf ve sayı barındırma kapasitesine sahiptir.

– Küçük çıktı boyutu: QR Kod boyutu geleneksel barkodların 1/10’u kadar küçük olabilir.

– Her yönden okunabilir: Her yönden tarama özelliği, QR Kod’un daha hızlı okunabilmesini sağlar.

– QR Kod hata düzeltme özelliği: QR Kod, üzerinde %30’a kadar herhangi bir kirlenme ya da hasar olması durumunda dahi okunabilir.

Barkodlar popüler oldukça ve sağladığı kolaylıklar benimsendikçe, pazar daha fazla bilgi, daha değişik yazı karakteri ve depolama kapasitesine sahip, fakat aynı zamanda çok daha ufak bir alana sığabilecek barkod türlerine ihtiyaç duymaya başladı. Barkodlar tarafından depolanan bilginin miktarını artırmak için çeşitli çalışmalar yapılmış olmakla birlikte, bu çalışmalar genellikle barkod alanının büyümesi gibi bir sorun yaratmıştır. QR Kod, işte tam burada devreye girmiştir ve bu ihtiyaç ve sorunlara yanıt olarak ortaya çıkmıştır. QR Kod Japonya’da o kadar yaygındır ki, herhangi bir yerde bir QR Kod görmemek neredeyse imkansızdır.

QR Kodu reklam panolarında, dergilerde, cep telefonu ve diğer kampanyalarda, haritalar üzerinde, kısacası her yerde görebilirsiniz. Bu anlamda QR Kod, zamanında SMS’in yapmış olduğu patlamayla kıyaslanabilir. QR Kod, kullanımı son derece basit bir araçtır. QR Kod vasıtasıyla mobil bir web sitesine bağlanmanın maliyeti bir SMS mesajının da altındadır. Üstelik kodu tarayıp taramamak tamamıyla size ait!

Sizde Qr Kod’un ayrıcalıklarından yararlanmak isterseniz bizimle iletişime geçin lütfen.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.