HTC Küçülmeye Gidiyor

htc blogg

Tayvanlı global teknoloji firması HTC kan kaybetmeye devam ediyor. Daha önce de Pixel takımını satan HTC şimdilerde özellikle mobil departmanda küçülmeye devam edeceğini açıkladı.

Son zamanlarda akıllı telefon rekabetlerinde hedefledikleri noktaya bir türlü varamayan firma %22 küçülmeye gidiyor.Karar akıllı telefon ve VR departmanlarının birleştirilmesinden sonra alındı. Toplamda çalışan kişi sayısından varsayımda bulunursak ortalama olarak 1500 kişinin işten çıkartılacağı söylenebilir. Tayvan’daki üretim tesisinde, küçülmenin akıllı telefon departmanında ağırlıklı olacağı tahmin ediliyor. Bahsi geçen 1500 işçi, Eylül ayı sonunda işten çıkmış olacak.

Küçülmenin ardından HTC, çıkarılan işçilerini zor durumda bırakmamak adına ‘İşçi Bürosu’ ile temas halinde olacağını da bildirdi. Şirketin yeniden yükselişe geçme planı hakkında izleyeceği strateji merakla bekleniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.