HTC Vive Pro tanıtıldı

HTC Vive Pro sergilendi. HTC Vive’a göre daha fazla çözünürlük sunan ve iki adet dahili kamerası bulunan HTC Vive Pro stabil bir VR deneyimi sunmaya geliyor.

09-01-2018

HTC’nin VR kaskı HTC Vive’ın gelişmiş versiyonu HTC Vive Pro tanıtıldı. Hem tasarımsal anlamda hem de donanımsal anlamda yenilerek HTC Vive Pro olarak isimlendirilen cihaz daha yüksek çözünürlüğe ve doğruluğa sahip.

HTC Vive Pro, çözünürlük anlamda büyük bi gelişme içeriyor. İki adet OLED’in kullanıldığı ekranda bir bütün olarak toplam 2880×1600 piksel çözünürlüğünde (göz başına 1400×1600 piksel ve 615 ppi) görüntü yansıtılıyor. Çözünürlük anlamında HTC Vive’a göre yüzde 78’lik bir artış söz konusu. HTC Vive toplam 2160×1200 piksel (göz başına 1080×1200 px) çözünürlüğe sahip. Arttırılan çözünürlük sayesinde metinler daha keskin, görseller daha net görünecek.

Çözünürlük artışının yanı sıra HTC, Vive Pro’yu ergonomik kullanım için yeniden tasarladı ve dahili kulaklık ekledi. HTC Vive’da kulaklık bulunmuyordu. Kafa üstü bir kulaklık takıldığında kablo karmaşasına bir kablo daha ekleniyor ve kaskın ergonomisi bozuluyordu. Yeni modele eklenen mavi renkli detaylar da görünümü güçlendirmeyi başarıyor.

HTC aynı zamanda geliştiricilerin erişebileceği çift mikrofon ve ön yüze iki adet kamera ekledi. Bu sayede uygulamaların hassasiyeti artacak. Kamera yardımıyla Mixed Reality (MR) içerikleri oluşturulabilecek.

HTC Vive Pro, hem yeni tanıtılan Steam VR tracking 2.0 sensörleri ile hem de önceki modelde kullanılan Steam VR tracking 1.0 sensörleriyle kullanılabiliyor.

HTC Vive’ın şuan satışta olan VR kasklar içerisinde en stabil deneyim sunan kask olduğunu söyleyebiliriz. Bu kaskın çözünürlüğünün yüzde 80’e yakın bir seviyede arttırılmasının sonucunda ortaya çok iyi bir VR deneyimi çıkabilir. HTC Vive Pro bu çeyrekte satışa sunulacak. HTC Vive, yıl sonuna kadar satılmaya devam edecek. Fiyat bilgisi, kutu içeriği ve kesin çıkış tarihi açıklanmadı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.