IBM, önde gelen özel bulut bilişim altyapısı sağlayıcılarından SoftLayer şirketini satın alacağını duyurdu

IBM, bulut bilişim altyapısı (IaaS) sağlayıcısı SoftLayer şirketini satın alacağını duyurdu. Ailemizin zeki çocuğu IBM, her yıl patent şampiyonu oluyor ve birbirinden ilginç icatlara imza atıyor. Bu satın almayla da bulut bilişim alanındaki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

IBM’in bu girişimi, genel bulut hizmetlerinin hızla ve kolayca devreye alınmasını sağlayan çözümlere sahip SoftLayer ile IBM’in kurumsal düzeyde güvenilirliğe sahip SmartCloud portföyünün güvenliğini ve açıklığını bir araya getiriyor. Bu birliktelik ile dünya genelinde müşterilerin bulut bilişimi daha kolay ve hızlı bir biçimde hayata geçirilmesi sağlanacak. Çeşitli performans ve güvenlik modelleriyle SoftLayer, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler için daha hızlı, kapsamlı bir dönüşüm sağlayan esnek devreye alma seçenekleriyle IBM’in genel ve özel bulut hizmetlerini bütünleştirme yeteneğine ivme katacak.

IBM’in SoftLayer için 2,5 – 3 milyar dolar ödemesi olası

Genel merkezi ABD Teksas’ta bulunan SoftLayer; ABD, Asya ve Avrupa’da 13 veri merkezindeki yaygın küresel bulut altyapı platformuyla 20,000’in üzerinde müşteriye hizmet veriyor. SoftLayer, bulut merkezli, yoğun performanslı mobil, sosyal medya, oyun ve analitik uygulamalar için altyapı sunuyor.

Satın almanın ne zaman sonuçlandırılacağı ve IBM’in ne kadar ödeyeceği bilinmiyor. Ancak SoftLayer’ın bünyesinde olduğu GI Partners’ın satış için 2,5 ile 3 milyar dolar arasında bir anlaşma gözettiği biliniyor.

[Alıntı]

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.