İnstagramın Yeni Güncellemesi İle Beğeni Sayısı Kalkıyor.

23-07

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram, yeni güncellemesiyle birlikte beğeni sayısını göstermeyeceğini açıkladı.

Avustralya ve Japonya’nın da aralarında bulunduğu 7 ülkede paylaşımlarda beğeni sayısını deneme amaçlı gizlemeye başladı.

Ekran Alıntısı - 1

Instagram bu güncellemenin kullanıcılar üzerinde baskıyı azaltacağını, kişilerin özellikle de gençlerin beğenilmemeden dolayı özgüven kaybı ve yetersiz oldukları hissini ortadan kaldırmasını umut ediyor.

Bu karar sonucunda insanlar ikiye bölünmüş durumda.

Sosyal medyanın hayatımızın bir parçası olmasıyla birlikte yeni meslek grubu olan ‘’ influencer’’ lar ( sosyal medya fenomenleri ) ve sosyal medyayı stalk yapmak, gıybet günleri için malzeme toplamak için kullananlar bu durumdan şikayetçi.

Young man totally absorbed in on-line activity

‘’ Sevgilimin, platonik aşkımın, ex sevgilimin … resmini kim beğenmiş göremeyeceksem, bende  …  ile aynı pozu verdim o 596 like almış ‘’ diye düşünenler #instagramdelete hashtagi ile baya bir gündem oluşturdular.

Instagram ‘’ Biz arkadaşlarınızın paylaştığınız fotoğraf ve videolara odaklanmasını istiyoruz, kaç beğeni aldığınıza değil. ‘’ diyerek konuyu gayet güzel özetlemiş.

timthumb

İnstagramın bazı kişilerde paylaşımlarına gelen beğeni sayısı özgüvenlerini artırırken, beğeni alamayan kişilerde de moral bozukluğuna sebep olduğundan beğeni sayısının kaldırılarak kişilerin özgün olarak kimseyle kendini kıyaslama yapmadan resim video paylaşması bizce iyiye işaret.

İnstagram bu güncellemeyi acaba Black Mirror Dibe Vuruş bölümünden almış olabilir mi?

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.