iPhone 14 Beklenenden Daha Erken Geliyor

 13 Eylül’ de piyasaya sürülecek olan iPhone 14 serisinin fiyatı, modeli ve çıkış tarihinin sızdırıldığı iddia ediliyor. Diken’ in Çin merkezli blog sitesi Weibo’ ya göre, dört farklı iPhone modelinin şekli paylaşılıyor. Fotoğrafları paylaşılan dört telefon arasında iPhone Mini yoktu. Söylentiye göre Apple, satış performansından memnun olmadığı için Mini modelini uzun süredir durdurmayı planlıyordu. Sızan çerçevede yer alan modeller 6.1 inç iPhone 14, 6.1 inç iPhone 14 Pro, 6.7 inç iPhone 14 Max ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max. “13 Eylül sürümü”

 Apple’ ın 13 Eylül’ de iPhone 14 ailesini duyuracağı bildiriliyor. Fiyatının iPhone 13 ailesi ile aynı olacağı tahmin ediliyordu. Ancak Forbes dergisinin haberine göre Apple, özellikle top modellerin maaşlarını artırma seçeneğini değerlendiriyor. iPhone 13 799 dolara satıldı. Bu fiyat 14 için de geçerli olacaktır.

Apple’ ın iPhone 14 ailesini geri çekeceğini iddia ediyor. Sadece iPhone 14 fiyatı iPhone 13 ile aynı kalırken, 14 Pro ve 14 Pro Max önceki nesle göre 100$ daha fazla. Bu arada fiyatlar 13 Pro için 999$’ dan 14 Pro için 1099$’ a ve iPhone 13 Pro Max için 1099$’ dan 1199$’ a yükselecek. Apple, her model için farklı depolama seçenekleri sunar, bu nedenle fiyatlandırma buna göre değişebilir. Yeni iPhone 14 Pro serisi 8 GB RAM ile gelebilir. Mevcut iPhone 13 ailesinin Pro sürümünde 6 GB RAM bulunuyor. Apple’ ın sadece birkaç ay içinde gerçekleşmesi beklenen  sonbahar lansmanı hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Bu yıl içinde iPhone 14 ve Watch Series 8′ i içeren son ürünlerini açıklamaya hazırlanan Apple, etkinlik videolarını kaydetmeye başlamış olabilir. iPhone 14 çıkış tarihi Eylül ayının ilk haftası olabilir.

 Bloomberg editörü Mark Gurman’ ın yeni bir raporuna göre Apple, sonbahar etkinliği üzerinde çalışmaya başladı. Pandemi nedeniyle neredeyse iki yıldır faaliyet gösteren teknoloji devi, bu yılın sonlarında hazır olacak. iPhone 14 lansmanı canlı değil. Apple şimdiden çekimlere başladı. Ancak bu duyuru yılın son Apple etkinliği olmayacak gibi görünüyor. Teknoloji devinin Eylül ayında iPhone 14 ve Watch Series 8 modellerini tanıttığı bildiriliyor. iPad ve Mac cihazları Ekim ayında duyurulacak. Yani Eylül ve Ekim aylarında iki ayrı etkinlik var. Max Weinbach daha önce  iPhone 14′ ün 6 Eylül’ de duyurulacağını ve 16 Eylül’ de satışa çıkacağını iddia etmişti. Mark Gurman’ ın yakın tarihli bir raporu, olay tarihinin beklenenden daha erken olma olasılığını artırıyor gibi görünüyor.  iPhone 13 serisini 799 dolardan başlayan fiyatlarla satan Apple,  iPhone 14 serisini fiyat artışı olmadan 799 dolardan sunmaya devam edecek. Bunun nedeni  küresel mobil iletişim pazarındaki durgunluk ve azalan taleptir.

Peki siz iPhone 14 çıkış tarihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple’ ın iki ayrı etkinlik düzenlemesi mümkün mü sizce? Görüşlerinizi yorum kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın!

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.