iPhone Kullanıcılarına Boş Alan Sağlayan Yöntemler

Özellikle 16 GB iPhone sahiplerinin en büyük problemi olan hafıza alanı yetersizliğini birkaç ipucuyla katlanabilir kılmak mümkün. Gerçekten önemsiz olan fotoğrafları silmek, geçtiğimiz kıştan kalan tanımadığınız birinin karda kayıp düşme videosunu yok etmek, bir heves indirip asla kullanmadığınız spor uygulamasını silmek dışında yapabileceklerimize bir göz atalım.

iphonee

iCloud Fotoğraf Arşivini Kapatın ve Google Fotoğrafları İndirin

Sınırsız alan sağlayıop bunun için ücret talep etmeyen Google Fotoğraflar sayesinde çekeceğiniz fotoğrafları ve videoları Google serverlarında saklayabilirsiniz. Her ne kadar kulağa iCloud ile benzer gibi gelse de iCloud ücretsiz olarak sadece 5GB boş alan veriyor. iCloud Fotoğraf Arşivini kapatmak için, Ayarlar> Fotoğraf ve Kamera> iCloud Fotoğraf Arşivini kapat.

Fotoğraf Yayınım ve iCloud Fotoğraf Paylaşmayı Kapatın

Fotoğraf Yayınım çektiğiniz bir fotoğrafı otomatik olarak iCloud hesabınızın açık olduğu diğer Apple cihazlarına gönderiyor. iCloud Fotoğraf Paylaşımı ise çektiğiniz fotoğrafları ve videoları sizi takip eden aileniz ve arkadaşlarınız için iCloud hesabına aktarıyor. Bu özelliği kapatmak için,Ayarlar> Fotoğraf ve Kamera.

Diğer Seçenekleri

Bunun yanı sıra ‘diğer’ seçenekleri, cihaz hafızanızın dolmasına sebep olan öğelerin bulunduğu yerdir.  Önbellekler, yedekler, kısmi inmiş dosyalar, yazılı mesajlar, elektronik postalar hepsi bu seçeneğin içinde yer alır. Web tarayıcısı önbelleklerini silmek için ‘Safari-Geçmişi temizle/Çerezleri ve verileri temizle’ yolunu izleyebilirsiniz.

Görüntü ve ses dosyaları içeren telefon mesajlarınızı ‘Mesaj’ seçeneğine girip dilediğiniz yöntemle silebilirsiniz.

Elektronik mailinizle gelen eklentileriniz ‘Ayarlar-Mail Kişileri-Takvim’ sıralamasından sonra ‘hesap ismi’nize girip aşağı kaydırdığınızda ‘hesabı sil’ seçeneğini tıklayın. Daha sonra elektronik posta hesabınızı yeniden kurabilirsiniz. Elbette bu süre zarfında daha önce açtığınız ya da indirdiğiniz eklenti dosyalarınız ve mesaj önbellekleriniz buharlaşmayacak. Hesabınızı yeniden kurduğunuzda, dilediğiniz zaman indirmek üzere online olarak gelen kutunuzda muhafaza edilecek.

Ses, müzik ve e-kitap dosyalarınızın cihaz hafızanızda yer kaplayan bir diğer öğeler olduğunu unutmayın. Bu dosyaların da bir temizliğe ihtiyacı olabilir.

Ekstra Yöntem

Az önce okuduğunuz yöntemleri uyguladınız ve hala yeteri kadar boş alana sahip değilsiniz o zaman size ekstra bir yöntem daha ama bu yöntemi kullanmak için boş alanınızın MB düzeyinde olması gerekiyor. Eğer saklama alanınız MB düzeyindeyse iTunes açıp yüksek boyutlu HD bir film veya dizi kiralamayı deneyin yeterli alanınız olmadığı için bir uyarı penceresi açılacaktır bu pencerede ayarları seçtiğiniz takdirde cihaz otomatik olarak cihazdan hiçbir şey silmeden 500 MB yer açacaktır.

 

 

 

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.