Japonya’nın Game of Thrones’u : Samuray Çağı Geliyor!

25-06-1

Yıllarca soluksuz şekilde izlenen Game of Thrones’un final yapması hepimizi hüsrana uğratsa da Netflix’in yeni yapımı ile biraz kendimize gelme ihtimalimiz var gibi ?

1

Türkiye’de ve Dünyada en çok izlenen ve adından söz ettiren Netflix, orijinal yapımlarına her geçen gün yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu sefer yeni bir belgesel yayınlayacak olan Netflix, Feodal Japonya’da drama ve savaş ağırlıklı konulardan besleneceği ve hatta bu belgesel hakkında gerçek “Game of Thrones” u izleyeceğimiz yönünde yorumlarda var.

2

Bol savaşlı ve tarih kokan bir dizi olacağını hissettiren Age of Samurai : Battle for Japan ( Samuray Çağı : Japonya için Savaş ) baş karakterlerinden biri Tek Gözlü Ejder olarak bilinen samuray Date Masamune.

3

One – Eyed Dragon olarak adlandırılan Masamune, o dönemlerde acımasızlığı ile nam salmış bir Samuray olarak biliniyor. Hatta Masamune, Star Wars filmlerindeki Darth Vader’ın ilham kaynağı olarak da tanınıyor.

Ona Tek Gözlü Ejder denmesinin nedeni ejderlerinin olması değil, çiçek hastalığı geçirdiği sırada enfeksiyonun yayılmaması için kendi elleriyle gözünü çıkartıp atmasıdır.

İlginizi Çekebilir : Apple ve Netflix karşı karşıya

Date Masamune’yi gözünü çıkartmasının dışında zihinlere kazıyan diğer olay ise tahta oturmak için kendi kardeşlerini öldürtmüş olmasıdır. 17 yaşında kendi ailesini kontrol altına alan korkusuz ama korkulan savaşçı yaşadığı dönemde Kuzey Japonya’nın hükümdarı olmuştur.

5

Samuray Çağı, Tek Gözlü Ejder Date ve Japonya’nın üç kurucusunun hikayesini bizlere aktaracak. Çekimleri Japonya, ABD ve Kanada’da başlayan dizinin yayın tarihi hakkında bir bilgi yok. Ancak tutkunu olduğumuz Game of Thrones ile adının anılması bile insan da merak uyandırmıyor değil ?

Gerçek hayatları bize aktarıyor oluşu da ayrı bir güzellik tabii. Dizi hakkındaki gelişmeler için biz Netflix’i, sizde bizi takip edin ?

You may also like...

1 Response

  1. 30 Eylül 2019

    […] İlginizi Çekebilir : Game of Thrones : Samuray Çağı […]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.