“Korsan tarayıcı” hızlı çıktı

Dünyanın ilk “korsan tarayıcısı”, indirilmeye sunulduğu andan itibaren interneti birbirine kattı!

Dünyanın en büyük torrent sitesi The Pirate Bay’in Cumartesi günü ortaya çıkardığı “PirateBrowser” web tarayıcısı, 100 bin indirime sayısına ulaştı.

10. yıldönümünü kullanıcılarına bir web tarayıcısı hediye ederek kutlayan Pirate Bay’e göre PirateBrowser, sansürleri ortadan kaldırarak Pirate Bay’i erişilebilir hale getiriyor. Şu an sadece Windows’ta kullanılan Firefox tabanlı web tarayıcısı, TorrentFreak’e göre 13 Ağustos itibariyle 100 bin indirmeye ulaştı.

Firefox 23’ü temel alan web tarayıcısı, internette isimsiz dolaşmaya izin veren Tor yazılımından da faydalanıyor. Bununla birlikte PirateBrowser, normal trafiğinizi anonim hale getirmiyor. Bunun için bir VPN üyeliğine veya Tor yazılımının kendisine ihtiyacınız var.

PirateBrowser’ı kullanırken normalde içerinde zararlı bulunduğu için engellenen web sitelerini yanlışlıkla açabilmeniz mümkün. Dolayısıyla tarayıcıyı kullanırken daha dikkatli olmak, şüpheli bir durumda web sitelerini Google yoluyla aratarak ilerlemek gerekiyor.

[alıntı]
www.rellamedya.com

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.