Küba’da İnternet Devrimi

Komünist rejim ile yönetilen Küba, dünya genelinde en az internet kullanan ülkelerden biri. Gerek Amerika ambargosu gerek kaynak eksikliği sebebi ile internet kullanımından şimdiye kadar epey geride kalan ülke bu alanda adımlar atmaya başlıyor.

Küba başkanı Miguel Diaz Canel yaptığı açıklamada, ekonomiyi canlandırmak ve halka yenilikler kazandırmak istediğini söyledi. Bunun için Küba’nın operatör firması ETECSA ile çalışmaya başlanıldı. Hedefleri 5 milyon kişiye mobil internet sunabilmek. İnterneti ilk etapta kullanmak isteyen kitle ise gazeteciler, elçilik misafirleri ve şirketlerden oluşuyor.

Genelde medya ağlarında tek parti propagandası yapıldığı söylenen Küba’da mobil internetin nasıl sonuçlar doğuracağını tahmin etmek zor. Başkan Canel, devrimin içeriğinin internete konulması gerektiğini, internetteki sahtecilik ve zorbalıkların önüne geçebilmek adına da halkı eğitmek gerektiğini söyledi.20-07-2018

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.